Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Predpoveď na prvý prázdninový víkend: Meteorológovia veštia ochladenie aj zrážky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Vadim Ghirda)

BRATISLAVA – Pred nami je prvý júlový víkend a s ním narastajú aj nároky dovolenkárov na počasie. Či sa ich túžby po pekných slnečných, a najmä teplých dňoch vyplnia už najbližšie dni, prezradili meteorológovia vo svojej predpovedi.

Uplynulé dni boli búrlivé nielen na Slovensku. Cez Česko sa včera presunul výdatný dážď, komplikoval dopravu, zamestnal hasičov a zdvihol hladiny riek hlavne v Prahe a vo väčšine Stredočeského a Plzeňského kraja. V Prahe pretiekla hrádza rybníka v Radotíne a Řeporyjích. V stredočeských Černošiciach evakuovali základnú školu pre podozrenie, že voda narušila základy objektu. Zrážky sa zo západnej polovice Čiech počas dňa presunuli na sever, popoludní od juhu slabli a ustávali.

Padajúci strom v Česku zranil päť škôlkarov: Jeden vážne zranený, viezol ho vrtuľník

 

 

Piatok

Posledný júnový deň bude polooblačný až oblačný, ojedinele s prehánkami alebo búrkami. Najvyššia denná teplota vystúpi na 26 až 31, v Žilinskom, Trenčianskom kraji a na Spiši na okolo 23 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov sa vyšplhá na okolo 14 stupňov Celzia. Viať by mal prevažne juhozápadný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), ktorý miestami v nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť okolo 15 m/s (55 km/h). 

Predpoveď na prvý prázdninový
Zobraziť galériu (4)

Sobota

V sobotu k nám začne prúdiť chladnejší morský vzduch. Počasie bude oblačné až zamračené, v noci ojedinele a cez deň postupne na viacerých miestach s dažďom alebo prehánkami. Popoludní a k večeru by mali od juhozápadu zrážky ustávať a na juhu sa oblačnosť začne zmenšovať. Najnižšia nočná teplota klesne na 16 až 11 stupňov Celzia, najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 17 až 22, na juhozápade na okolo 24 stupňov Celzia. Počas dňa bude viať slabý, cez deň prevažne juhozápadný vietor od 2 do 6 m/s (5 až 20 km/h).

Predpoveď na prvý prázdninový
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Prognózy hovoria, že druhý víkendový deň by mal byť o niečo krajší ako sobota, ale polooblačný až oblačný. Na severe sa môžu lokálne vyskytnúť zrážky aj búrky. Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí od 13 do 8, na juhozápade okolo 15 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 22 až 27, na severe väčšinou na 17 až 22 stupňov Celzia. Veternosť bude slabá, cez deň zaveje severozápadný až severný vietor s rýchlosťou 3 až 9 m/s, v nárazoch môže byť silnejší a dosiahnuť rýchlosť okolo 14 m/s (10 až 30, nárazy 50 km/h).

Predpoveď na prvý prázdninový
Zobraziť galériu (4)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu