Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kočner čelí obvineniu z podvodov za milióny: Skutok sa nestal, NAKA stopla vyšetrovanie

Marián Kočner
Marián Kočner (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ďalší skutok sa nestal? Kriminalisti z NAKA preverovali Mariána Kočnera z možného krátenia daní. Ten o ničom nevie. Má ísť až o 8 miliónov eur.

Kontroverzného podnikateľa a muža z mafiánskych zoznamov Mariána Kočnera preverovala polícia. "Dôvodom boli prevody nehnuteľností a podozrenie z neoprávneného uplatnenia nadmerných odpočtov DPH za osem miliónov eur," píše ekonomický časopis Trend.

Kriminalisti z NAKA spracovali podnet ešte minulý rok. "V rokoch 2010 až 2012 malo podľa nich dôjsť k zločinu neodvedenia dane a poistného účelovými prevodmi nehnuteľností cez firmy blízke alebo ovládané Mariánom Kočnerom." Má ísť až o 8 miliónov eur.

Spoločnosti mali dostať vyplatené tri niekoľkomiliónové vratky DPH. Tieto nehnuteľnosti mal kontrolovať práve Kočner. A to cez záložné práva na listoch vlastníctva. Konkrétne hotelový komplex Residence hotel a Športhotel Donovaly.

Trestné stíhanie začali v auguste minulého roku. Kompetentní vyšetrovanie zastavili vo februári tohto roka. "V policajnom uznesení, ktoré má TREND k dispozícii, vyšetrovateľ píše, že NAKA mala podozrievať M. Kočnera. Vo februári tohto roka vec zastavili s odôvodnením, že „skutok nie je trestným činom.“

Kočner tvrdí, že vypovedal ako svedok, ale o údajných podvodoch nič nevie.

Viac o téme: DPH
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu