Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na petržalskej hrádzi posilnia policajné hliadky

BRATISLAVA - Obľúbenú hrádzu od Dolnozemskej cesty v bratislavskej Petržalke až po vodný areál v mestskej časti Čunovo monitorujú počas letnej sezóny cez víkendy posilnené policajné hliadky.

Ako pre agentúru SITA uviedol hovorca Mestskej polície Peter Pleva, po minuloročných skúsenostiach sa tu pri zabezpečovaní verejného poriadku striedajú každý víkend hliadky Mestskej polície a Okresného riaditeľstva policajného zboru Bratislava V. "Po tom, čo sme zriadili takéto pravidelné víkendové hliadky, počet priestupkov a porušovaní zákona zo strany návštevníkov hrádze klesol. Človek ak vidí policajta, tak zvažuje, či bude alebo nebude pokúšať osud a radšej odstaví svoje auto na parkovisku," povedal Pleva.

Ako ďalej uviedol, dvojčlenné hliadky monitorujú na autách alebo motocykloch celú hrádzu, nezostávajú iba na jednom mieste. O verejný poriadok sa v obľúbenej lokalite športovcov starajú od 7:00 do 19:00. Strety cyklistov a korčuliarov riešia iba slovným napomenutím, zákon im viac neumožňuje. Porušenie zákona vodičmi môže polícia riešiť na mieste blokovou pokutou až do výšky 2-tisíc korún. Polícia do dnešného dňa podľa Plevu nezaznamenala žiadnych "chronických porušovateľov zákona." Pleva priznáva, že na mapovanie situácie na hrádzi by chceli nasadiť aj viac hliadok, chýba im však personál. "A zasa nemôžeme nasadiť všetky hliadky na hrádzu, pretože by sa mohlo stať, že v ostatných častiach Petržalky nebude mať kto zabezpečovať verejný poriadok," dodal Pleva.

Cez týždeň monitorujú situáciu na hrádzi hliadky Mestskej polície nepravidelne, verejný poriadok zabezpečujú aj okrskári z Rusoviec a Čunova.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu