Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pozrite sa na PREDPOVEĎ meteorológov a budete výskať od radosti: Dovolenkové teploty!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Tráva sa zelená a jar je v plnom prúde. Po premenlivom víkende by malo nasledovať niekoľko pokojnejších dní. Teploty môžu pri slnečnom počasí dosahovať letné hodnoty.

Cez víkend počasie potrápilo najmä východné časti Slovenska. Prešov zaplavila voda a spôsobila v meste mnohé škody. V Prešove je aktuálne vyhlásený 2. stupeň povodňovej aktivity, počas ktorého sa budú dokončovať záchranné práce, informuje stránka mesta.

Pondelok

V pondelok bude cez naše územie prechádzať nevýrazný studený front. Noc bude jasná až polojasná, na západe nadránom oblačná, len ojedinele s prehánkami alebo búrkami. Ráno sa môže lokálne objaviť aj hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota vystúpi na 9 až 4, na západe miestami na 14 až 9 stupňov Celzia. Viať by mal slabý, na západe a východe miestami severný vietor s rýchlosťou do 4 m/s (15 km/h). 

Monika sa ráno pozerala z okna, keď si všimla zvláštny detail: FOTO búrkovej záhady

Deň bude jasný až polooblačný, na západe a postupne aj na ostatnom území bude prevažne oblačno, uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Na západe hrozia aj prehánky, výnimočne tiež búrky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 20 až 25, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši na okolo 18 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov dosiahne okolo 11 stupňov Celzia. Viať by mal slabý premenlivý, na západe a k večeru miestami aj na východe prevažne severný vietor s intenzitou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Pozrite sa na PREDPOVEĎ
Zobraziť galériu (6)

Utorok

Utorok bude polooblačný až oblačný a k večeru sa bude vyjasňovať. Nočné prehánky sa môžu vyskytnúť len ojedinele, cez deň bude pravdepodobnosť zrážok vyššia, rovnako ako riziko búrok. Najnižšia nočná teplota poklesne na 14 až 9 stupňov, v dolinách a kotlinách by ojedinele mohlo byť aj chladnejšie. Najvyššia denná teplota vystúpi na 19 až 24, v Žilinskom kraji a Spiši na okolo 17 stupňov Celzia. Viať by mal slabý premenlivý, cez deň prevažne severný vietor s rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), ktorý pri búrkach prechodne zosilnie.

Pozrite sa na PREDPOVEĎ
Zobraziť galériu (6)

Streda

Tlaková výš bude sprevádzať jasné až polojasné počasie, v noci ale rátajte aj s lokálne zväčšenou oblačnosťou a doznievaním prehánkovej či búrkovej činnosti. Zrána vás môže prekvapiť aj hmla. Najnižšia nočná teplota klesne na 9 až 4, v dolinách a kotlinách ojedinele na okolo 2 stupne Celzia. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 21 až 26, na severe na okolo 18 stupňov Celzia. Vietor by mal viať slabý, na východe severný až severovýchodný s rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Pozrite sa na PREDPOVEĎ
Zobraziť galériu (6)

Štvrtok

Predposledný pracovný deň bude jasný až polojasný, v noci a zrána ojedinele hmlistý.Najnižšia nočná teplota poklesne na 7 až 2, na juhozápade na okolo 9 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 21 až 26, na severe na okolo 19 stupňov Celzia.

Pozrite sa na PREDPOVEĎ
Zobraziť galériu (6)

Piatok

Prognózy hovoria o jasnom až polojasnom piatku. Cez deň môže oblačnosť miestami pribúdať, lokálne sa môžu vyskytnúť aj prehánky alebo búrky. Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 8 až 3 stupňov, na juhozápade dosiahne okolo 10 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 21 až 26, na severe na okolo 19 stupňov Celzia.

Pozrite sa na PREDPOVEĎ
Zobraziť galériu (6)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu