Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šťastný koniec pre rodinu Romany (28): Pátranie bolo úspešné, hrdinom je policajný pes

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: polícia)

STARÁ ĽUBOVŇA - Veľká pátracia akcia sa skončila šťastne. Hľadaná Romana je v bezpečí a príbuzní si môžu vydýchnuť. Po tom, ako si vyšla von a už sa nevrátila, otec okamžite zalarmoval políciu a spravil dobre. Služobnému psovi stačilo pár minút a ženu našiel.

Bežná prechádza po vonku s cieľom natrhať trávu na lúke sa zmenila na drámu. Romana (28) trpí autizmom a lieči sa na silný diabetes. Po tom, ako sa nevrátila domov, otec po ňu poslal jej brata. Šok prišiel v momente, keď sestru nenašiel a vrátil sa domov bez nej. Otec ani na chvíľu nezaváhal a volal na políciu.

Šťastný koniec pre rodinu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Práve pre Romaninu diagnózu bola situáciu oveľa vážnejšia. Rodina si predstavovala to najhoršie. Vedeli, že mohla kdekoľvek odpadnúť a dôležitá bola každá sekunda.

Šťastný koniec pre rodinu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Do pátrania sa zapojili okrem polície aj hasičské a záchranné zložky. Za obrovský čin a pomoc treba byť vďačný aj policajnému psovi, ktorý asi po 10 minútach nezvestnú ženu objavil. "Romana ležala na chrbte s rukami nad hlavou bez známok života, na oslovenie a zatrasenie nereagovala," uviedli policajti. Tí ani na chvíľu nezaváhali, poskytli žene prvú pomoc, podali jej cukor a nakoniec si ju odviezli privolaní lekári do Ľubovnianskej nemocnice. 

Viac o téme: Pátracia akciaRomanaStará Ľubovňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu