Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrdinský čin policajného psa Nyka: Krásavec na FOTO dal do poriadku muža s kriminálnou minulosťou

Hrdina Nyko Zobraziť galériu (2)
Hrdina Nyko (Zdroj: Polícia SR)

KOŠICE - Legendárny seriál Komisár Rex patril medzi najobľúbenejšie v histórii. Košickí policajti majú v tíme psa Nyka, ktorý konkuruje štvornohému hrdinovi. Muža, ktorý strieľal a neuposlúchol rozkaz policajtov spacifikoval raz – dva. Na prvý pohľad milý psík, vie poriadne vyceriť zúbky a svojou šikovnosťou neplytvá.

Nedeľná noc bola pre košických policajtov rušná. Vďaka Nykovi sa im však podarilo zadržať muža, ktorý na nich strieľal. Policajná hliadka v Košiciach bola vyslaná preveriť oznámenie o prítomnosti hľadanej osoby. Ako nám potvrdil hovorca košických policajtov Alexander Szabó, "Obvinený sa skutku dopustil na ulici Americká trieda v Košiciach. Službukonajúci policajti boli vyslaní preveriť oznámenie o tom, že v blízkosti podniku na tejto ulici sa nachádza osoba, po ktorej malo byť vyhlásené pátranie."

Hrdinský čin policajného psa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia SR)

Muži zákona na ulici spozorovali dve osoby a rozhodli sa pre overenie ich totožnosti. To sa pravdepodobne nepáčilo jednému z dvojice mužov, vytiahol zbraň, namieril a vystrelil na služobné policajné auto. Muž mal šťastie, že polícia streľbu neopätovala. "Policajti ihneď po tomto výstrele osobu vyzvali, aby odhodila zbraň, lebo bude použitá zbraň a služobný pes," opísal hovorca. Tak, ako v mnohých prípadoch ani v tomto sa 29 – ročný muž nenechal zastrašiť a pokračoval vo svojom konaní. Z jeho zbrane zaznel druhý výstrel a dal sa na útek.

Najväčšia chyba a zákrok hrdinu

Počas svojho krátkeho úteku sa snažil muž zbaviť aj zbrane. Policajti splnili svoje upozornenie a vypustili služobného psa Nyka. Ten svoju šancu patrične využil a muž si svoj útek dlho nevychutnával. Nyko mu nedal šancu a tak obaja muži skončili na policajnom oddelení. Dvadsaťdeväťročný Košičan s pestrou kriminálnou minulosťou, ktorý takto neuvážene konal pod vplyvom alkoholu, je teraz obvinený zo zločinu útoku na verejného činiteľa. "V prípade dokázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov," uzavrel hovorca. 

Viac o téme: HrdinaPolicajný pesPolícia KošiceNyko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu