Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Lajčák zavesil nevinnú FOTO, reakciu Slovákov nečakal: Drsný slovník diplomata bez servítky

Miroslav Lajčák Zobraziť galériu (4)
Miroslav Lajčák (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA - Takto ho veru nepoznáme. Minister zahraničia a diplomat Miroslav Lajčák poriadne prestrelil. Diskusia s ľuďmi na Facebooku sa strhla do takej miery, že Lajčák sa neudržal a začal nadávať.

Lajčák zavesil nevinnú fotku z raňajok s Miroslavom Jenčom, zástupcom námestníka generálneho tajomníka OSN pre politické otázky. "Je môj dlhoročný priateľ, a tak ma potešilo, keď prijal pozvanie na pracovné raňajky do hotela, aby sme prediskutovali niektoré otázky aktuálnej agendy tejto medzinárodnej organizácie," napísal minister zahraničných vecí. Čo však nasledovalo, ho poriadne prekvapilo.

Lajčák zavesil nevinnú FOTO,
Zobraziť galériu (4)

Na fotku zareagoval zrejme nahnevaný užívateľ s otázkou, koľko toho nakradol. "Aj sa Vás opýtal, koľko ste toho za posledný mesiac stihli nakradnúť?," znela otázka. Na to si Lajčák nedával servítku pred ústa a odpovedal bez diplomatických zdvorilostí. "Takéto otázky môže položiť iba úplný chudák. Tie sprostosti mate z vlastnej hlavy? Je mi vás úprimne ľúto," napísal minister.

Lajčák zavesil nevinnú FOTO,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Zaujímavé je, že nielen pod touto fotkou je to u Lajčáka drsné. Ľudia mu tam milé pozdravy nepridávajú. Práve naopak. Minister ich preto musí krotiť. Pozrite si diskusiu spred pár dní pod fotkou z New Yorku, z pôdy OSN.

Lajčák zavesil nevinnú FOTO,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Nahnevaný minister neskôr na obidve diskusie zareagoval včera oznamom, že musí reagovať. "Rešpektujem názory iných ľudí, no nemusím sa s nimi stotožniť. Ak napíšem, že ma niekto nezamestnáva, nie je to preto, lebo nenosím v sebe pokoru, že moc štátnych úradníkov pochádza od ľudí, ale preto, že táto moc ešte nikoho neoprávňuje, aby mi hrubo nadával a obviňoval ma z vecí, či som nikdy neurobil," tvrdí Lajčák, ktorý si Facebook podľa vlastných slov spravuje sám.

Bránil sa, že nikdy nič nikomu neukradol. "Ani človeku, ani podnikateľovi, ani štátu. Ak má niekto dôkaz o opaku, nech ho predloží. Robím svoju prácu najlepšie ako viem, pretože mi záleží na Slovensku, chcem, aby bolo úspešnou a vo svete rešpektovanou krajinou. A ak niečo z duše nenávidím, tak je to útočenie na moju integritu. Bez dôkazov, bez faktov, len tak, lebo anonymný internet to umožňuje. To sa nepatrí, nesluší, a budem sa proti tomu vždy brániť," adresoval ľuďom svoj odkaz minister.

Viac o téme: DiplomatMinister zahraničiaMiroslav Lajčák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu