Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Danko konečne prehovoril o kauze listov: VIDEO Emotívna spoveď o zdraví a obrovskej chybe

Andrej Danko prvý raz verejne prehovoril o kauze otvárania listov.
Andrej Danko prvý raz verejne prehovoril o kauze otvárania listov. (Zdroj: TASR/Branislav Račko)

BRATISLAVA - Konečne prehovoril. Po dlhých dňoch, kedy o ňom nebolo počuť, sa dnes postavil pred kamery Andrej Danko. Prehovoril o svojom odvolávaní, o kauze otvárania listov. Na záver prekvapivo priznal, že urobil veľkú chybu v kauze vojenských výložiek.

Kriminalizácia a pošpiňovanie - toto zažil podľa vlastných slov Andrej Danko za posledné dni počas kauzy otvárania listov. „Za tento týždeň som pochopil veľa vecí,“ vyhlásil Danko. „Ak by som tieto skutky naozaj spáchal, pri mojej povahe by som sám odišiel,“ a dodal, že má len jedno zdravie, ktoré si po minulom roku, kedy bol operovaný, váži. „Život je len jeden. Ak sa ma niekto pýta, prečo som nebol v sále? Ja som mal byť odvolávaný, čakal som s pokorou a úctou ako dopadne program,“ odôvodnil svoju dnešnú neúčasť v pléne predseda parlamentu.

Pozrite si celú Dankovu tlačovku

Listy som neotváral, ani som to neprikázal

„Verejne vyhlasujem, že som žiadne listy nekázal otvárať a nečítal. V živote som kolegov v politike neodpočúval.“ Podľa neho je kauza otvárania listov vymyslená. „Nikdy som nebol expert v doručovaní zásielok,“ povedal s tým, že keď vyplávali na povrch prvé problémy, začal konať. Na záver dodal, že sa dištancuje od celej kauzy. „Nikto v Národnej rade neotváral účelovo listové zásielky s cieľom poškodenia opozície.“

Nebudem si kaziť zdravie s bláznami

Kontaktoval kancelára Národnej rady Daniela Guspana a podnikli kroky, aby zabránili šíreniu tejto kauzy. Danko v tom vidí aj politický útok na jeho osobu. Povedal, že niekoľko zásielok pre opozičných poslancov má nebezpečnú hrúbku. „Nepoviem na to nič,“ poznamenal predseda parlamentu na útoky opozičných poslancov. „Nebudem si kaziť zdravie so šialencami, ktorých jedinou témou je kriminalizácia a škandalizovanie“.

Urobil som chybu

Šéf SNS urobil komunikačnú chybu v kauze vojenských výložiek, pretože nie je školený v mediálnej komunikácii. Danko prekvapil, že uznal, že spravil komunikačnú chybu, keď pobozkal výložky. Už by to podľa vlastných slov neurobil.

Mám právo na oddych

Danko prehovoril aj o tom, prečo desať dní kauzu otvárania listov nekomunikoval. „Keď som ležal na Kramároch, som si povedal, že pre svoju 20 centimetrovú jazvu urobím jednu vec - oddýchnem si. Moja jazva mi je prednejšia ako opoziční krikľúni,“ povedal Danko.

Viac o téme: ParlamentSNSAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu