Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Výzvu od pápeža vypočulo aj Slovensko: Modliť sa budeme za nových kňazov

Vietor zavial plášť do tváre pápeža počas prejavu vo Vatikáne.
Vietor zavial plášť do tváre pápeža počas prejavu vo Vatikáne. (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

BRATISAVA - Od nadchádzajúcej Nedele Dobrého pastiera 30. apríla do nedele 7. mája sa budú aj na Slovensku konať modlitby za nové duchovné povolania pre cirkev. Na tieto modlitby vyzval všetkých pápež František.

Subkomisia pre pastoráciu povolaní pri Konferencii biskupov Slovenska (KBS) ponúka pre tento týždeň podnety na modlitby formou brožúry, ako i osobitné texty pre mladých. Svätý Otec František v posolstve k 54. svetovému dňu modlitieb za duchovné povolania sa obrátil s prosbou na farské spoločenstvá, združenia a početné modlitbové skupiny v cirkvi, aby odolávali pokušeniu malomyseľnosti a naďalej sa modlili a prosili Boha za nových kňazov, ktorí milujú evanjelium a sú schopní byť pri ľuďoch.

V tomto týždni ponúkajú diecézy, farnosti, rehoľné spoločenstvá a tímy pastorácie povolaní rôzne duchovné podnety, podujatia a aktivity, kde mladí môžu nájsť priestor na počúvanie Pánovho hlasu v srdci a povzbudenie pre službu Bohu, informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska v Bratislave.

Viac o téme: PápežFrantišek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu