Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Polícia na Facebooku: Činnosť mužov zákona je možné sledovať na sociálnej sieti

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: polícia)

BRATISLAVA - Príslušníci policajného zboru sa rozhodli priblížiť svoju prácu verejnosti, prostredníctvom sociálnej siete. Na svojom facebookovom účte budú ľudí informovať o aktualitách a prinášať rôzne témy týkajúce sa ich činnosti.

Sociálne siete majú v dnešnej dobe veľmi silné postavenie v spoločnosti. Či chceme alebo nie, nevyhneme sa im. Pravdepodobne to pochopili aj policajti a zriadili si oficiálnu stránku na Facebooku. Každý užívateľ tak môže sledovať aktivity všetkých zložiek na Facebooku pod názvom Polícia Slovenskej republiky. Stránka má slúžiť pre verejnosť, ktorú bude prostredníctvom nej informovať o policajných zásahoch, závažných dopravných nehodách či dopravných obmedzeniach. Rovnako tak aj o každodennej činnosti Policajného zboru.

FOTO Polícia na Facebooku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Tento krok pochválil a odobril aj minister vnútra Robert Kaliňák. "Som rád, že sa komunikácia Policajného zboru rozšírila o fenoném Facebook, ktorý je na Slovensku najpopulárnejšou sociálnou sieťou. Vďaka exkluzívnemu obsahu budú mať návštevníci stránky príležitosť spoznať každodennú prácu príslušníkov Policajného zboru, pri ktorej neraz nasadzujú vlastné životy," vyjadril sa Kaliňák.

FOTO Polícia na Facebooku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar verí, že Facebook pomôže a zmení pohľady verejnosti na prácu príslušníkov Policajného zboru. "Radi by sem sa prostredníctvom modernej komunikácie priblížili viac k verejnosti, ktorá nám je vo viacerých prípadoch nápomocná pri objasňovaní trestnej činnosti. Policajti sú často vnímaní ako tí, ktorí len rozdávajú pokuty. Verím, že Facebook poskytne našim spoluobčanom skutočný pohľad na činnosť Policajného zboru," prezradil svoje očakávania Gašpar. 

Viac o téme: ZborSociálna sieťPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu