Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nitrana (39) zastavili policajti, nadýchal: Pre auto prišla manželka (56), nadýchala ešte viac

Muža zastavila polícia v Tekovských Lužanoch Zobraziť galériu (3)
Muža zastavila polícia v Tekovských Lužanoch (Zdroj: foto: tv markíza)

TEKOVSKÉ LUŽANY - Manželia z Tekovských Lužian si poriadne zavarili. Spoločne popíjali, no manželovi došli cigarety. Podgurážený si sadol za volant, no pozornému policajnému oko neunikol. Muži zákona ho zastavili a nadýchal. To ale nebolo všetko, prípad má parádnu dohru.

Obecní policajti v Tekovských Lužanoch spozorovali vodiča, o ktorom vedeli, že nemá vodičák, pretože mu ho dávnejšie odobrali. Zastavili ho a zavolali kolegov zo štátnej polície, ktorí ho podrobili dychovej skúške.  Muž uviedol, že si išiel len kúpiť cigarety. "Výsledok dychovej skúšky na alkohol bol 1,6 promile. Taktiež bolo zistené, že muž jazdil v čase zákazu viesť motorové vozidlá," uviedla hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová. 

Nitrana (39) zastavili policajti,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

V jazde pokračovať nemohol, policajti sa ho opýtali, komu môžu odovzdať kľúče od auta. Muž uviedol, že manželke, preto ju zavolali. "Po príchode si sadla za volant a z miesta odišla," povedal policajný náčelník Peter Podhorský pre televíziu Markíza. Žena však ďaleko nedošla, manžel ju natrel: "Povedal zasahujúcim policajtom, že jeho manželka je takisto pod vplyvom alkoholu, pretože spolu pili." Muži zákona dali teda fúkať aj žene. Na veľké prekvapenie, nafúkala viac ako manžel. "Potom ako s vozidlom z miesta odišla vodičova manželka, policajti podrobili dychovej skúške na alkohol aj ju. Výsledok bol 1,69 promile," ozrejmila policajná hovorkyňa. Obaja manželia tak skončili v policajnej cele, kde teraz čakajú na svoj ďalší osud.

Manželka nastupuje do auta
Zobraziť galériu (3)
Manželka nastupuje do auta  (Zdroj: foto: tv markíza)

Manžela už v minulosti policajti riešili, kvôli alkoholu mu odobrali vodičský preukaz. "56-ročná žena bola obvinená z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 39-ročný muž bol obvinený z trestných činov marenie výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," uzavrela Bruchterová. 

 

Viac o téme: AlkoholManželiaTekovské Lužany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu