Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najlepšia správa dňa: Pri pohľade na PREDPOVEĎ počasia vás zaplaví pocit šťastia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Podľa meteorológov nás čaká séria pekných jarných dní. Kto má možnosť, ten by mal vybehnúť do prírody na čerstvý vzduch. Teploty budú outdoorovým aktivitám skutočne priať po celý týždeň, hoci môže na niektorých miestach aj spŕchnuť.

Pondelok

Od severozápadu k nám začne prúdiť teplejší vzduch. Noc bude prevažne jasná aj polojasná, nadránom sa môže vyskytnúť hmla. Najnižšia nočná teplota klesne na 0 až -5 stupňov Celzia, v horských dolinách bude ojedinele aj chladnejšie. Viať by mal prevažne severný vietor s rýchlosťou2 až 6 m/s (5 až 20 k/h), ktorý postupne zoslabne.

Meteorológovia zhodnotili rok 2016: Extrémny scenár globálnych zmien, toto hovoria fakty

Deň bude jasný až polojasný, hmla sa bude tvoriť len ojedinele. Najvyššia denná teplota vystúpi na 13 až 18 stupňov Celzia, na horách vo výške 1 500 metrov na okolo 4 stupne Celzia. Viať by mal slabý, v Podunajskej nížine a v Prešovskom kraji prevažne severozápadný vietor s intenzitou do 5 m/s (20 km/).

Najlepšia správa dňa: Pri
Zobraziť galériu (6)

Utorok

Utorok bude takisto jasný až polojasný, s možnosťou tvorby lokálnej rannej hmly. Najnižšia nočná teplota vystúpi na 2 až -3 stupne Celzia, v dolinách môže byť ojedinele chladnejšie. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 15 až 20 stupňov Celzia. Povievať by mal slabý premenlivý vietor.

Najlepšia správa dňa: Pri
Zobraziť galériu (6)

Streda

V stredu sa mierne ochladí, pretože nás od severozápadu zasiahne teplotne nevýrazný studený front. V noci bude prevažne polojasno a ráno ojedinele hmla. V priebehu dňa začne od severozápadu pribúdať oblačnosť a na severe sa môže miestami objaviť dážď alebo prehánky, oblastne aj búrky. Najnižšia nočná teplota poklesne na 5 až 0 stupňov a najvyššia denná teplota dosiahne 16 až 21 stupňov Celzia. Meteorológovia predpovedajú slabý, v priebehu dňa západný až severozápadný vietor so silou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

Najlepšia správa dňa: Pri
Zobraziť galériu (6)

Štvrtok

Prílev chladnejšieho vzduchu pocítime aj vo štvrtok. Oblačnosť bude premenlivá, na severe však veľká s možnými prehánkami alebo dažďom, od približne 1 000 metrov aj snežením. Najnižšia nočná teplota klesne na 7 až 2, najvyššia denná teplota vystúpi na 12 až 17, na severe na 7 až 11 stupňov Celzia.

Najlepšia správa dňa: Pri
Zobraziť galériu (6)

Piatok

V piatok sa opäť oteplí. Oblačnosť bude len malá, miestami prechodne zväčšená. V nižších polohách sa môže ráno výnimočne tvoriť hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať v rozpätí 5 až -1 stupeň a najvyššia denná teplota dosiahne 12 až 17, na juhozápade okolo 19 stupňov Celzia.

Najlepšia správa dňa: Pri
Zobraziť galériu (6)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu