Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Holubník u Richtera! Tajomník prichytený cez pracovnú dobu v bazéne, FOTO čľapkanie s kolegom

Ivan Švejna a Miloš Moravčík v bazéne. Zobraziť galériu (7)
Ivan Švejna a Miloš Moravčík v bazéne. (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Namiesto makania v práci pohodička. Zatiaľ čo sa pracujúci ľud pachtí v práci a ledva má čas na obed, štátni zamestnanci majú výhody, o akých sa obyčajným ľuďom môže iba snívať. Topky prichytili vysoko postavených úradníkov, ako sa čvachcú v bazéne rovno počas pracovnej doby! A život ide ďalej.

Vaše tipy

Ešteže nerobia "za pásom". Náš čitateľ prichytil ako sa štátny tajomník ministerstva práce Ivan Švejna (51) užíva spolu so svojím poradcom Milošom Moravčíkom. Vysoko postavení úradníci sa kúpali v petržalskej plavárni na Tupolevovej ulici vo štvrtok v presne na obed o 12 hodine. V čase, keď sa verejnosť na dozvedá správy o neľudskom zachádzaní voči bežným zamestnancom v niektorých fabrikách, to môže nejedného Slováka pobúriť.

Holubník u Richtera! Tajomník
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

S otázkami, čo robí v pracovnom čase uprostred dňa štátny tajomník v bazéne, sme sa obrátili na ministerstvo práce a aj na samotného Švejnu. Nominant Mostu-Híd sa nám snažil vysvetliť, že má zdravotné problémy. "Nie je žiadnym tajomstvom, že občas chodím, v čase, keď iní obedujú, zo zdravotných dôvodov plávať," zareagoval pre Topky Švejna. Tajomník sa tiež bráni, že on pevnú pracovnú dobu stanovenú nemá a že to nijako neovplyvňuje jeho povinnosti. "Nemám stanovenú pevnú pracovnú dobu a nijako to neovplyvňuje plnenie mojich pracovných povinnosti," tvrdí.

Holubník u Richtera! Tajomník
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Jeho slová zopakoval aj riaditeľ kancelárie štátneho tajomníka Gabriel Gilányi. Ale čo tam s ním robí aj o takmer dve dekády mladší kolega Moravčík? Švejna nám už od uzávierky neodpovedal. Šéf jeho kancelárie iba odkázal, že nie je zamestnancom ministerstva, ale iba dohodárom s nie pevným pracovným časom. "Pán Moravčík nie je riadnym zamestnancom ministerstva, vykonáva dohodu o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru a jeho pracovný čas nie je presne stanovený," prezradil nám Gilányi.

Holubník u Richtera! Tajomník
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Dlhoroční kamaráti

Keď sa Švejna stal po minuloročných marcových parlamentných voľbách štátnym tajomníkom na ministerstve práce, vzal si ako poradcu člena KDH Miloša Moravčíka. O tom, že majú k sebe dvaja politici blízko, svedčia aj slová Moravčíka. Ten priznal, že spolupracujú už vyše 15 rokov. „V odborných veciach sme si boli skutočne názorovo blízki,“ povedal Moravčík.

Viac o téme: Ivan ŠvejnaMiloš MoravčíkMinisterstvo práce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu