Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Fico definitívne prezradil, či sa odsťahuje od Bašternáka: Čoskoro uspokojí našu zvedavosť!

Robert Fico Zobraziť galériu (3)
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Fico prehovoril, či sa odsťahuje z luxusnej bytovky Bonaparte. Po tom, čo polícia obvinila podnikateľa Ladislava Bašternáka, v ktorého byte býva premiér, urobil definitívne rozhodnutie.

Fico pred odpoveďou na otázku, či odíde z Bonaparte, zdôraznil, že nevyužíva nárok na preplácanie bývania ako napríklad prezident Andrej Kiska. Takto si prenajal byt v Bonaparte od Bašternáka, v ktorom prijal viaceré významné osobnosti. Byt podľa neho slúži na reprezentačné účely. "Ja som ušetril tomuto štátu veľkí tisíce eur z vlastných zdrojov," povedal Fico.

Protest pred bytovým komplexom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Hľadám, kde dožijem

Napokon prehovoril aj o tom, či sa odsťahuje. Už dva až tri mesiace si hľadá náhradné bývanie. "Ja mám 52 rokov a hľadám miesto, kde dožijem. Mám vyhliadnutých niekoľko projektov vrátane domu, ktorý by som kúpil.  Dva alebo tri mesiace hľadám veľmi intenzívne, kde sa usadiť. Urobím všetko preto, aby som v krátkom čase našiel riešenie, ktoré uspokojí vašu zvedavosť. Nemám 30 rokov, aby som sa každé dva roky sťahoval ako dromedár," povedal Fico.

Fico definitívne prezradil, či
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Daňový podvodník ma nebude vyháňať z bytu

Premiéra dnes na sťahovanie vyzývala opozícia. Predseda OĽANO Igor Matovič dokonca chystá ďalšie protesty pred Bonaparte. Ak sa teda premiér neodsťahuje, Matovič mu bude chodiť každý večer pod balkón pripomínať jeho prísľub. "Už dávno tam nemal bývať. To, čo robí, demoralizuje každého platcu daní. Premiér v podstate legalizuje daňový podvod," myslí si.

VIDEO SaS vyzýva na odstúpenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka

Matovič premiérovi pripomenul aj jeho vlastné slová z konca februára, že ak bude Ladislav Bašternák obvinený, z bytového komplexu Bonaparte sa odsťahuje. "V tomto prípade bude pre mňa neudržateľné, ak by došlo k vzneseniu nejakých obvinení. Pokiaľ je to v polohe nejakých diskusií, len čo bude vznesené obvinenie, tak pochopím, že tam jednoducho nemôžem zostať," povedal vtedy Fico v Sobotných dialógoch RTVS.

Fico reagoval na tieto vyhrážky a výzvy slovami: "Daňový podvodník Matovič ma nebude vyháňať z bytu," vyhlásil.

Bašternáka obvinili z podvodu

Obvinenie policajný vyšetrovateľ vzniesol v piatok 17. marca. Podľa neho Ladislav Bašternák ako konateľ spoločnosti BL-202 si v apríli 2012 neodôvodnene uplatnil nárok na odpočítanie DPH vo výške 1 974 954,43 eura. Informuje o tom internetový portál webnoviny.sk. Portál pripomína, že firma Ladislava Bašternáka chcela vrátiť DPH za kúpu siedmich bytov v hodnote viac ako 11,849 milióna eura v komplexe FIVE STAR Residence, pričom za byty zaplatila len 1,456 milióna eur. Tým mala spoločnosť podľa vyšetrovateľa Národnej jednotky finančnej polície získať daňovú výhodu a neoprávnene si uplatniť nárok na vrátenie nadmerného odpočtu DPH  vo výške 1 732 287, 67 eura.

Viac o téme: Robert FicoBonaparteLadislav bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu