Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prázdniny u babičky pri Prievidzi sa zvrhli na odpornú zábavu: Video týrania úbohej mačky

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: repro foto TV Markíza)

LEHOTA POD VTÁČNIKOM - Neospravedlniteľné konanie mladíkov pobúrilo verejnosť. Po tom ako zverejnili video svojich hier s nevinnou mačkou, spustila sa lavína kritiky a pohoršenia. Nevinná zábava to bola len pre dotyčných chlapcov, odborníci spolu s mnohými si myslia, že ide o týranie.

Hra sa začala nevinne, no to čo nasledovalo po chvíľke vyráža dych aj tým najsilnejším povahám. Mladík, ktorý bol zachytený na záberoch spolu s mačkou sa pravdepodobne na svojom konaní veľmi zabával. Mačka, ktorá sa nechcene stala aktérom chorej hry mala nasadené popruhy a bola na vôdzke. Nešlo ale o klasické venčenie. Chlapec sa totiž rozhodol, že si ho spestrí a tak ťahal necitlivo mačku po záhrade.

Prázdniny u babičky pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro foto TV Markíza)

K prípadu sa vyjadrilo množstvo odborníkov. Pre Tv Markíza celú situáciu skonštatovala Aneta Žáková z Občianskeho združenia Prievidzská Labka: "Určite sa evidentne bálo. Bolo to vidieť na tom chvostíku, ktorý malo mačiatko stiahnuté a už ku koncu videa sa ani nebránila." Narážala tak na situáciu, kedy mladík zakončil hru tým, že nevinné zvieratko zavesil na strom.

Prázdniny u babičky pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro foto TV Markíza)

Podľa medializovaných informácií chlapec nežije na Slovensku a bol na návšteve svojej starej mamy. Tá je z celej situácie nešťastná. Pre televíziu sa snažila celú situáciu vysvetliť: "Oni to brali ako hru. Naháňali sa s tým mačaťom, hrali, ale ublížiť mu nechcel nikto." Chlapcova stará mama je zhrozená z reakcií ľudí. Poukazovala nato, že sa rieši zviera, no dieťa sa vystavuje obrovskému nebezpečenstvu.

Pohoršujúcim prípadom sa už zaoberá aj polícia. "Prípadom ako dvaja mladíci mali týrať mačku a následne video zverejniť na internete sa už zaoberáme," potvrdila pre televíziu hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová.

Viac o téme: ZvieraMačkaMladíciTyrania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu