Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Meteorológovia varujú, pripravte sa na poriadny vietor!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Michael Probst)

BRATISLAVA - Na horách treba dnes a nasledujúce dni rátať s veterným počasím. Silno fúkať bude až do nedele nadránom (5.3.). V sobotu (4.3.) intenzívnejší vietor pocítia ľudia aj mimo horských oblastí, potrvá to však iba jeden deň. V nedeľu bude opäť fúkať najmä na horách. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe (SHMÚ). Môže dôjsť k menším škodám na majetku.

So silným vetrom treba dnes v noci vo vyšších polohách počítať najmä v Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Vietor tam v nárazoch dosiahne rýchlosť 90 až 115 kilometrov za hodinu. Platí výstraha prvého stupňa. Cez víkend vietor na horách ešte zosilnie, v nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť 115 až 145 kilometrov za hodinu, čo je príznačné pre výstrahu druhého stupňa. V spomínaných troch krajoch intenzívnejšie zafúka (65 až 70 km/h) aj v mestách či obciach, a to tiež až do nedele - platí výstraha prvého stupňa.

V sobotu sa na vietor treba v mestách a obciach pripraviť aj na západe a východe Slovenska, v nárazoch tam môže takisto dosahovať rýchlosť 65 až 70 km/h. Výstraha prvého stupňa potrvá do večera. V nedeľu opäť silnejšie zafúka na horách, platí tam výstraha druhého stupňa.

Viac o téme: SHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu