Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Košičan (35) si zo zákona ťažkú hlavu nerobil: Opitý a bez vodičáku šoféroval traktor

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Polícia obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 35-ročného Košičana, ktorý vo štvrtok (2.3.) popoludní ako vodič bez vodičského preukazu a vodičského oprávnenia na príslušnú skupinu viedol traktor s maďarským evidenčným číslom. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

 Vodič išiel od obce Buzica v okrese Košice - okolie k hraničnému priechodu do Maďarska, kde ho zastavila policajná hliadka. "Pri kontrole policajti vodiča podrobili aj dychovej skúške na zistenie alkoholu v dychu. Tá bola pozitívna. Namerali mu hodnotu 0,83 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,73 promile. Pri opakovanej dychovej skúške 'nafúkal' ešte viac," uviedla Mésarová.

Podľa jej slov vodič pri sebe nemal vodičský preukaz, pretože mu ho policajti zadržali do vyplatenia blokovej pokuty za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti. "Obvinený Košičan bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu