Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Srbský novinár rozpútal na Slovensku škandál: Razia v agentúre, ktorá zamestnávala načierno

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

GALANTA - Pred dvomi týždňami sme informovali o reportáži srbského novinára, ktorý sa inkognito zamestnal na Slovensku. Zisťoval, aké u nás panujú pracovné podmienky. Jeho reportáž z galantskej fabriky Samsung vzbudila medzinárodnú pozornosť a vyvolala poriadny škandál. Reakcia kompetentných na seba nenechala dlho čakať.

Nelichotivá reportáž srbského novinára o tom, ako sa na Slovensku zamestnávajú cudzinci načierno, vzbudila vlnu rozhorčenia. Oči nezakryla polícia, ani inšpektorát práce.   

Ako informoval portál Aktuality.sk policajti a ľudia z inšpektorátu práce vo štvrtok spravili raziu v jednej galantskej personálnej agentúre. "Vo štvrtok prebehla akcia v jednej nemenovanej firme, ktorá sa zaoberá zamestnávaním cudzincov," uviedli z trnavského inšpektorátu práce.


Prečítajte si aj:

Srbský novinár pracoval tajne v galantskej fabrike: Ponižujúce podmienky a mizerný plat


Škandál s galantskou fabrikou Samsung odštartoval srbský novinár, ktorý sa v nej tajne zamestnal. Opísal otrasné praktiky a pracovné podmienky, ktoré zažil na vlasnej koži. Opísal, ako stovky Srbov pracujú v zlých podmienkach a doslova otročia 12 hodín bez prestávky. Väčšina z nich pracuje bez legálnej pracovnej zmluvy a sú vystavení šikanovaniu. Ministerstvo práce prisľúbilo, že bude konať a vykoná kotroly. 

Viac o téme: FabrikaRaziaGalanta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu