Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kiska si spravil zastávku v Egypte: S tamojším ministrom rokoval aj o lepšej spolupráci

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Prezident SR Andrej Kiska sa dnes počas medzipristátia v egyptskej Káhire stretol s egyptským ministrom obchodu a priemyslu Tárikom Kábilom. Slovenský prezident tak urobil počas cesty na oficiálnu návštevu Kene.

Rokovali o vývoji politickej a ekonomickej situácie v Egypte, ako aj o situácii na Blízkom východe a v Afrike. V bilaterálnej oblasti zhodnotili úroveň a možnosti vzájomnej hospodárskej spolupráce. Obe strany prejavili záujem o jej zintenzívnenie, a to aj prostredníctvom organizovania podnikateľských misií.

Prezident Andrej Kiska dnes večer pricestoval do Kene na prvú oficiálnu návštevu ako slovenská hlava štátu. Návšteva sa koná na pozvanie prezidenta Kenskej republiky Uhura Kenyattu, s ktorým sa stretne v pondelok (13. februára). Hlavným cieľom návštevy je zhodnotiť výsledky viac ako dvadsaťročnej spolupráce s Keňou v oblasti rozvojovej pomoci.

Prezident Kiska sa zoznámi s viacerými projektmi, v ktorých sa angažujú slovenské mimovládne organizácie. Keňa je dlhodobo primárnym adresátom slovenskej oficiálnej rozvojovej pomoci. Rokovať s kenskými partnermi bude však aj o posilnení bilaterálnej, predovšetkým ekonomickej spolupráce. Hlava štátu svoju oficiálnu návštevu ukončí vo štvrtok (16. februára).

Viac o téme: CharitaAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu