Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

FOTO Kiska stretol Slovenku, ktorá mení Afriku: Príbeh toho, čo dokázala, je neuveriteľný!

Andrej Kiska navštívil Keňu Zobraziť galériu (3)
Andrej Kiska navštívil Keňu (Zdroj: FB/Kiska)

BRATISLAVA - To, čo spolu v Keni dokázali, je neuveriteľné. Andrej Kiska, ktorý ako prvý slovenský prezident navštívil Keňu, sa tak vyjadril o Slovákoch, ktorí v tejto krajine pomáhajú tým, ktorí to najviac potrebujú - deťom.

Ako tvrdí Kiska, 30 eur mesačne môže zmeniť dieťaťu v tejto africkej krajine život, a to navždy, a ďakuje všetkým Slovákom, ktorí takto sponzorujú tieto deti. Upozorňuje ale na jednu ženu - Dáriu. „Veľký rešpekt a moja úcta patrí Dárii, Slovenke, ktorá na zelenej lúke v Keni postavila základnú školu a dnes ju navštevuje takmer 350 detí. Deti tu bývajú, stravujú sa, dostávajú kvalitné vzdelanie," píše.

Andrej Kiska navštívil Keňu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Kancelária prezidenta SR)

Nie je to však jediný človek, ktorý si od neho vyslúžil pochvalu. Poďakoval sa aj profesorovi Vladimírovi Krčmérymu a Vysokej škole sv. Alžbety za patronát nad školou. „To, čo tu spoločne dokázali, je neuveriteľné. Deťom z ulice, sirotám zmenili život a dávajú nádej ďalším a ďalším," napísal.

Ako ďalej hovorí, všetko to v ňom zanechalo hlbokú stopu - chudoba, ktorá je ťažko opísatelná, naši krajania podľa neho pomáhajú v ťažkých podmienkach či oči detí vďačné za každú jednu ceruzku. „Toto je Afrika."

Status Andreja Kisku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Andrej Kiska)

Viac o téme: KeňaAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu