Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalší prípad nespokojnej matky: Samkovi v trnavskej nemocnici nepomohli, označili ma za hyenu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

TRNAVA - Vladimíra prežila so svojím manželom azda najhoršie dni svojho života. Uplynulý týždeň v sobotu nadránom sa ponáhľali do trnavskej nemocnice, lebo ich štyri a pol mesačný synček Samko potreboval pomoc. Ani vo sne by ich nenapadlo, že sa im adekvátnej starostlivosti nedostane.

Vaše tipy

Vladímíra opísala nepríjemnú situáciu, ktorú rozhodne nechce zažiť žiaden milujúci rodič. V sobotu ráno bola so Samkom prijatá do Fakultnej nemocnice v Trnave kvôli piskotom na pľúcach a s diagnózou od detského lekára zápal priedušiek. Vladimíra čakala, že jej synčekovi poskytnú adekvátnejšiu zdravotnú starostlivosť. Po príjme sa o jej dieťa službukonajúca lekárka príkladne starala, no neskôr personál podľa matky výrazne poľavil. 

Pre matku neúnosná situácia 

"Čo čert nechcel, v sobotu nadránom sme skončili na pohotovosti a následne v nemocnici v Trnave. Vravím si ok, troška skoro, ale každa matka si to musí prežiť. Moje ok sa zmenilo už v pondelok, keď mi dieťa prestali kontrolovať a nechali ho dusiť sa niekoľko hodín. Na otázku, môžete zavolať doktorku, prišla odpoveď, nie, majú sedenie," začala opisovať svoju skúsenosť naša čitateľka a pokračovala: "O 14-tej prišla lekárka, podala synovi opäť nedostačujúcu liečbu Ventolinom a odišla. Opätovne som žiadala po nejakom čase zavolať lekárku od tej istej sestričky, odpoveď tá istá. Nemôžem pani doktorku rušiť, majú sedenie. Tá istá sestra zabudla pripraviť synovi mlieko a keď som ju opätovne požiadala o mlieko, priniesla ho studené. Syn sa z toho povracal. Jej správanie bolo arogantné, nerešpektovala, o čo som ju prosila, nezavolala lekára na moju žiadost a schválne ublížila zlou stravou synovi," opísala Vladimíra. Podľa jej slov sa situácia opakovala aj ďalšie dva dni.

Samkov stav sa nezlepšoval

Zdravotný stav jej synčeka sa nezlepšoval. Nešťastná mama tak chcela s dieťatkom odísť do inej nemocnice. "Pointa je, že ma označili za ľudskú hyenu, keď som si svoje choré dieťa zobrala na reverz domov. Jasne som povedala, že chcem byť hospitalizovaná v Bratislave a majú mi napísať lístok," opísala Vladimíra ďalej. 


Prečítajte si aj:

Poistenci pomohli odhaliť podvody: Lekári vytvárali fiktívne vyšetrenia


Podľa Vladimíry v trnavskej nemocnici stanovili jej synovi chybnú diagnózu, podali nedostačujúcu liečbu, pacienta nekontrolovali, zbavovali sa akejkoľvek zodpovednosti za konanie a správanie sestier a lekáriek. "Po opustení trnavskej nemocnice nás muž previezol do Bratislavy do Podunajských Biskupíc, kde sa o nás príkladne starajú, podávajú synovi správnu liečbu a služby pomimo si nevieme obaja vynachváliť. Synčekovi diagnostikovali zápal pľúc a priedušiek," uzavrela Vladimíra s tým, že už podala podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Podnet na prešetrenie postupu zdravotnej starostlivosti dostal podľa Vladimíry už aj riaditeľ trnavskej nemocnice. 

Stanovisko trnavskej nemocnice 

Ako uviedla Aneta Raciková z Fakultnej nemocnice Trnava, nemocnici bola dňa 9. februára 2017 mailom zaslaná informácia od matky - zákonnej zástupkyne pacienta o zaslaní podnetu na prešetrenie postupu poskytovateľa zdravotnej starostlivosti počas hospitalizácie na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. "Vzhľadom k tomu, že predmetná sťažnosť je vedená ako podnet na prešetrenie postupu pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti na Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, Fakultná nemocnica Trnava nebude poskytovať žiadne informácie až do ukončenia šetrenia predmetného podnetu," uzavrela Raciková. 

 

 

Viac o téme: NemocnicaStarostlivosťTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu