Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Útok zamaskovaných na Lipšica má dohru: Nové informácie a trestné oznámenie, reakcia Kaliňáka

Daniel Lipšic Zobraziť galériu (3)
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA - Útok zamaskovaných mužov na Daniela Lipšica má dohru. Politik sa chystá brániť. Na povrch vyplávali nové informácie o možnom pozadí útoku zamaskovaných mužov. Lipšic je z útoku zhrozený, gangstrom a ostatným, ktorí na neho poľujú, poslal tvrdý odkaz.

Lipšic šiel ako každý deň zaviesť svojho najmladšieho syna do školy. Už vtedy ho ženy stojace pred škôlkou upozornili, že videli maskovaných mužov. Po tom ako syna zaviedol do škôlky a kráčal po ulici, od chrbta ho napadli zamaskovaní útočníci s vodnými pištoľami a ostriekali ho. "Keď som sa otočil, tak za mnou bolí štyria zamaskovaní muži s vodnými pištolami, z ktorých jeden "hrdinskú akciu" nahrával na mobil a hovoril, že to je odveta za "vodné delo". Keď som sa otočil a následne sa za nimi rozbehol, tak títo štyria zamaskovaní "hrdinovia" vzali nohy na plecia a utiekli," prezradil detaily incidentu.

Rodinu nechajte na pokoji

Politik následne varoval útočníkov, nech dajú pokoj jeho rodine. "Moju rodinu z našich sporov vynechajte!," napísal na sociálnej sieti.

Útok zamaskovaných na Lipšica
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Trestné stíhanie

Topkám sa podarilo zistiť, že polícia o incidente vie a rieši ho. Dokonca eviduje trestné oznámenie, ktoré pravdepodobne podal sám Lipšic. "V súvislosti s Vami uvedeným prípadom sme na útvare v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I prijali trestné oznámenie, vo veci sú vykonávané všetky potrebné úkony s cieľom jej náležitého objasnenia," prezradil nám Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave.

Zaujímavosťou je fakt, že zamaskovaní útočníci kričali na Lipšica, že je to odplata za "vodné delo". Práve pred pár dňami sa konala v Bratislave demonštrácia ku kauze Gorila, kde neznámi ľudia držali transparent "Lipšic na nás poslal vodné delo". Demonštráciu organizovali aktivisti z Inštitútu pre ľudské práva (IĽP) Peter Weisenbacher a Alena Krempaská. Duo je známe, že tvrdo kritizuje opozíciu - najmä Igora Matoviča (OĽaNO).

Útok zamaskovaných na Lipšica
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Riaditeľ IĽP ostro odsudzuje akékoľvek násilie a útok na Lipšica. V reakcii pre Topky Weisenbacher tvrdí, že násilie plodí násilie. "Násilie vyvoláva násilie. Rovnako ako bol nesprávny útok polície nie len vodným delo, ale aj slzotvorným plynom, gumovými projektilmi a špeciálnou pyrotechnikou na pokojné zhromaždenie 9.3. 2012, tak je nesprávne ak si ľudia svoj hnev na politikov filtrujú nadávkami a polievaním vodou na ulici," zareagoval Weisenbacher.

Kaliňák je ochotný poskytnúť ochranku

O incidente vie aj minister vnútra Robert Kaliňák. "Veľmi citlivo vnímame a zásadne odsudzujeme prípady, keď ktokoľvek vyčkáva na súčasných alebo bývalých politikov pred materskou školou a ťahá ich rodinu do akéhokoľvek súboja," reaguje Kaliňákov rezort na incident s tým, že všetky bezpečnostné zložky sú pripravené v prípade požiadania na Lipšicovu ochranu.

"Bezpečnostné zložky v prípade, že Daniel Lipšic požiada o svoju ochranu, sú pripravené túto ochranu, tak ako v prípade ktoréhokoľvek občana Slovenska, zabezpečiť," zareagoval pre Topky Kaliňákov hovorca Ivan Netík.

Viac o téme: Vodné deloGangstriútok Daniel Lipšic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu