Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smutný príbeh odloženého bábätka v Žiline: Záhadný lístok a nečakaný zvrat na druhý deň

Zachránená Romanka Zobraziť galériu (2)
Zachránená Romanka (Zdroj: DK)

ŽILINA - V pondelok po piatej hodine poobede hodine sa ozvalo poplašné zariadenie Hniezda záchrany v žilinskej nemocnici. Zamestnanci tam našli dievčatko, ktoré vážilo 3 800 gramov a 50 centimetrov, a ktorého osud zaujal celé Slovensko.

Zrejme utajený pôrod dieťaťa nastal podľa dostupných informácii v pondelok v dopoludnia: „Potvrdzuje to list, ktorý sme našli pri bábätku. Na lístočku bolo napísané Romanka a 11.00. To by podľa viacerých znakov sedelo ako hodina pôrodu,“ informovala lekárka Katarína Jackuliaková.

Pri výbere mien pre deti rodičia popustili fantáziu: V Košiciach sa narodil Nimród či Koppány

Dnes sa o malú Romanku prihlásila jej údajna mama: „Fakultná nemocnica s poliklinikou kontaktovala následne Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Žiline a rozbehli ďalší potrebný proces,“ potvrdila informáciu hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová. Dievčatko však aj napriek tomu minimálne nateraz skončí v detskom domove.

Mama má šesť týždňov na rozmyslenie. Ak bude aj po uplynutí tejto doby stáť o svoje dieťa, nastupuje náročný proces. Materstvo musí v tomto prípade potvrdiť súd, až po kladnom verdikte si môže mamička vziať Romanku domov. Podľa našich informácii momentálne v Žilinskom okrese čaká na adopciu takmer 200 žiadateľov. So žilinského hniezda záchrany skončilo v rukách adoptívnych rodičov zatiaľ šesť bábätiek.

Smutný príbeh odloženého bábätka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: DK)

Viac o téme: ŽilinaRomankaHniezdo záchrany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu