Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Tragická zrážka vlakov v Luxembursku: Nešťastie si vyžiadalo najmenej jednu obeť

Na snímke osobný vlak cestujúci z Thionville na severovýchode Francúzska sa zrazil  s nákladným vlakom Zobraziť galériu (5)
Na snímke osobný vlak cestujúci z Thionville na severovýchode Francúzska sa zrazil s nákladným vlakom (Zdroj: TASR/AP)

LUXEMBURG - Najmenej jedného mŕtveho a štyroch zranených si vyžiadala zrážka nákladného a osobného vlaku, ku ktorej došlo dnes ráno v Luxembursku.

Polícia uviedla, že po kolízii pri Bettembourgu uviazlo v zdemolovanom osobnom vozni niekoľko ľudí. Jeden človek zomrel a minimálne dvoch previezli do nemocnice na ďalšie ošetrenie.

Príčina nehody nebola bezprostredne známa. Na záberoch z miesta zrážky bolo vidno niekoľko vykoľajených osobných a nákladných vagónov.

Podľa policajných správ osobný vlak vypravený z Thionville na severovýchode Francúzska sa okolo 09:00 h miestneho času zrazil s nákladným vlakom, ktorý premáva medzi francúzskym mestom Zoufftgen a luxemburským Bettembourgom. K zrážke došlo na území Luxemburského veľkovojvodstva.

Po nehode na vysokorýchlostnej železničnej trati bola na najmenej 48 hodín prerušená železničná doprava medzi Thionville a Luxemburgom, na ktorej premávajú aj medzinárodné vlakové linky.

Viac o téme: ZrážkaVlakyLuxembursko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu