Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Niektorí ho kritizujú, pre iných je vzorom: Dojímavý list dievčatka (10) prezidentovi Kiskovi

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Má iba 10 rokov a už vie, čo by v živote chcela docieliť. Jedného dňa tak možno zasadne na prezidentskú stoličku. Ako sa zdá, neodradí ju ani výsmech spolužiakov. Prezidentovi Andrejovi Kiskovi od malej Kristínky prišiel list, vďaka ktorému si vyslúžila závideniahodné pozvanie.

Už od útleho veku má každý z nás nejaké vysnívané zamestnanie. Mnohé dievčatá poznajú túžbu stať sa lekárkou, predavačkou, herečkou či slávnou speváčkou. To, po čom túži malá Bratislavčanka Kristínka je preto nezvyčajné. Má len 10 rokov, navštevuje základnú školu no už teraz vie, kde by chcela jedného dňa zasadnúť.

Rozhodla sa to prezradiť aj nášmu pánovi prezidentovi. Ešte pred sviatkami Andrej Kiska od malej slečny prijal list, v ktorom sa dievčatko rozpísalo. "Dobrý deň, pán prezident! Volám sa Kristínka, mám 10 rokov a chodím na základnú školu V Bratislave, kde sa mi všetci z triedy smejú, že chcem byť prezidentom Slovenskej republiky," tak malá slečna prezradila Kiskovi svoj sen. Ako sama priznala všetky jej spolužiačky túžia po klasických zamestnaniach. "Nikto mi neverí, iba moja mama, ktorú veľmi ľúbim."

Kristínka sa podľa jej ďalších slov uberá úplne iným smerom ako väčšina jej rovesníkov. Veď, ktoré 10 – ročné dieťa by sa zaujímalo o chod krajiny? "Byť prezidentom, to by bola vec! Stretnúť známe osobnosti, vedieť všetko, čo sa v krajine deje, byť nápomocný ľuďom, ktorí sú zúfalí a Vy ste ich posledná nádej," aj toto by malá školáčka chcela vo svojom živote robiť. Úprimnými slovami sňala pomyselný klobúk a pochválila Kisku za jeho reprezentovanie našej krajiny, či už doma alebo v zahraničí. Na záver svojho listu popriala prezidentovi krásne a pokojné sviatky.

Kiska tento list zverejnil na svojom facebookovom účte. Na základe úprimných slov spravil prezident veľké gesto. "Milá Kristínka, dovoľ, aby som ťa aj so spolužiakmi pozval do Prezidentského paláca a prijal vás rovnako, ako prijímam prezidentov, premiérov a rôzne známe osobnosti. Teším sa na vás," znelo pozvanie od prezidenta Kisku. 

Viac o téme: PrezidentListPozvanieAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu