Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Cestujúci vo vlaku RegioJetu drkotal zubami, preto zmeral teplotu: FOTO Výsledok je škandalózny

Cestujúci sa vo vlaku veľmi neohriali. Zobraziť galériu (3)
Cestujúci sa vo vlaku veľmi neohriali. (Zdroj: Tip čitateľa/Gergely)

BRATISLAVA/KOMÁRNO – Silné mrazy komplikujú aj cestovanie v dopravných prostriedkoch. Do redakcie sa nám ozval nespokojný cestujúci, ktorý na ceste z práce domov zavše drkoce zubami. Dôvodom je podľa neho slabé kúrenie vo vozňoch, ktoré sa rozhodol zdokumentovať.

Vaše tipy

Arktické mrazy komfort cestovania výrazne znižujú. Čitateľ z Komárna nám do redakcie poslal fotografie a video z vlaku spoločnosti RegioJet, v ktorom na ceste z Bratislavy do Komárna 10. januára po 17. hodine meral teplotu. Dôvodom bolo, že sa vo vlaku triasol od zimy.

Stevardi RegioJetu sa cestou na Slovensko nakazili svrabom: Okamžitý zásah hygienikov!

Zima v RegioJete

„Teplota vzduchu dosahovala podľa mojich meraní  okolo 14 stupňov Celzia, povrchová teplota sedadiel 12  stupňov Celzia, kým vykurovacie telesá mali príjemných 7 stupňov Celzia. Cestujem párkrát do týždňa, ale takéto stavy som zažil veľakrát,“ opísal náš čitateľ, ktorý dodal, že „v lete klimatizácia funguje iba sporadicky a v zime cestujúci bežne zažívajú nekúrené súpravy.“

Cestujúci vo vlaku RegioJetu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Gergely)

Cestujúci vo vlaku RegioJetu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Gergely)

Cestujúci vo vlaku RegioJetu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Gergely)

Reakcia RegioJetu

„Sťažnosť sme dostali priamo od zákazníka a hneď sme ju začali preverovať a riešiť. Budeme tiež priamo kontaktovať zákazníka - je pre nás dôležité celú vec a jeho poznatky s ním prekonzultovať osobne a tiež sa mu osobne ospravedlniť. Zisťujeme, čo presne bolo príčinou zaznamenaných teplôt, či to bola porucha kúrenia vo vlaku alebo kombinácia viacerých faktorov.

Bohužiaľ, obdobie extrémnych mrazivých teplôt je niečo, čo ovplyvňuje prevádzku železničnej techniky. Navyše, ide tu o vlak, ktorý v krátkych kilometrických úsekoch zastavuje, vždy sa otvárajú veľké vstupné dvere a teplo z vlaku tak uniká von. Je to podobné, ako pri cestovaní dopravnými prostriedkami MHD, ktoré majú tiež vysokú frekvenciu zastávok, kde dochádza k otváraniu dverí.

Avšak, všetky vlakové súpravy prechádzajú pravidelnou údržbou a kontrolou systému kúrenia. O chybách a ich odstraňovaní je vedená presná evidencia a na základe toho zisťujeme, čo bolo príčinou nameraných teplôt a budeme určite klienta informovať. Určite nás neteší, keď dôjde k problémom a pre cestujúcich je cestovanie nepohodlné a nepríjemné. O to viac nás to mrzí, ak je to niečo, čo máme možnosť ovplyvniť a príčina je na našej strane,“ komentoval problém hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

Viac o téme: MrazyRegioJet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu