Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pozor, je tu najmrazivejšia noc: To najhoršie nás ešte len čaká, drsná predpoveď!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Mrazivé počasie, ktoré zasiahlo aj Slovensko, sa jednoznačne podpíše pod najchladnejšiu noc doterajšej zimy. Podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu sa treba pripraviť na teplotu, ktorá je životu nebezpečná. Tá najnižšia totiž môže dosiahnuť v noci z piatka na sobotu ojedinele až mínus 27 stupňov Celzia.

Arktický vzduch so sebou v noci prinesie jasné až polojasné počasie, len na severe sa môže objaviť miestami zväčšená oblačnosť spojená so snežením a tvorbou snehových jazykov. Tak, ako v piatok, aj tentokrát bude MIMORIADNE CHLADNO!

SHMÚ vydal výstrahu pred nízkymi teplotami 1. a 2. stupňa. Toto sú okresy na Slovensku, ktoré majú byť mrazmi postihnuté počas soboty najviac.

Pozor, je tu najmrazivejšia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Najnižšia nočná teplota spadne na -12 až -18, miestami v dolinách a kotlinách stredného a východného Slovenska na -19 až -25, ojedinele aj okolo -27 stupňov. Okrem mrazu sa treba pripraviť aj na prevažne severný vietor, ktorý bude fúkať rýchlosťou 10 až 30 km/h, miestami v Podunajskej nížine a na juhovýchode až okolo 35 km/h, v nárazoch môže dosiahnuť 55 km/h.

Aj v sobotu cez deň nás mrazy ešte poriadne vytrápia. Najvyššia teplota má dosahovať -17 až -11, v južnej polovici západného Slovenska a na juhu stredného Slovenska -11 až -5 stupňov a sila vetra zostane oproti noci nezmenená.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu