Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Autonehoda arcibiskupa Sokola (83): Búračka v Piešťanoch, zasahovali hasiči

Ján Sokol Zobraziť galériu (4)
Ján Sokol (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dobre známy emeritný arcibiskup Ján Sokol mal dopravnú nehodu. Predvčera podvečer v Piešťanoch sa dostal do kolízie s iným osobným autom. Pri nehode museli zasahovať aj hasiči.

Emeritný arcibiskup Ján Sokol mal podľa portálu pnky.sk dopravnú nehodu v Piešťanoch. Jeho auto sa malo zraziť s ďalším osobným autom na Krajinskej ceste pri Technickom skúšobnom ústave včera podvečer. Nehoda si vyžiadala zásah hasičov. Nikto sa pri nehode nezranil, iba doprava bola presmerovaná do jedného jazdného pruhu.

Autonehoda arcibiskupa Sokola (83):
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

"Vodič Škody jazdiaci v smere od kruhového objazdu k svetelnej križovatke pravdepodobne nestihol zabrzdiť a narazil do pred ním stojaceho Fordu, ktorý mal v úmysle odbočiť doľava na Komenského ulicu," informuje regionálny portál. Podľa dobre informovaného zdroja mal za volantom Škody Octavia s trnavskými evidenčnými číslami sedieť kontroverzný emeritný arcibiskup Ján Sokol.

„Na vozidlách sme vykonali protipožiarne opatrenia a posypali sme vytečené prevádzkové kvapaliny,” informoval pnky o nehode veliteľ zásahu Martin Piškula.

Autonehoda arcibiskupa Sokola (83):
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Hovorca biskupov Slovenska o nehode Jána Sokola nevedel. "Neviem vám to, bohužiaľ, potvrdiť. Nedisponujem žiadnymi informáciami o nehode, na ktorú sa pýtate," zareagoval pre Topky Martin Kramara.

Sokol skončil ako arcibiskup trnavskej diecézy v roku 2009. Sprevádzajú ho viaceré kauzy ako napríklad spájanie s ŠtB či s nekalým nakladaním cirkevného majetku.

Sokol podľa článkov časopisu .týžden z roku 2009 ešte ako arcibiskup previedol 500 miliónov slovenských korún (16 596 959 eur) získaných z predaja cirkevných pozemkov na účet Štefana Náhlika, ktorého časopis označil za bývalého agenta ŠtB. Sokol prevod takejto čiastky od začiatku procesu popieral, podľa neho za predaj nikto nedostával ani žiadne provízie. Týždenník publikoval jeho vyjadrenie, že prevod čiastky pol miliardy korún je lož. Pre sériu článkov sa Sokol s časopisom súdi dodnes.

Viac o téme: Ján Sokol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu