Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Vodiči, ukázali ceny diaľničných známok na rok 2017: Návod, ako si ich kúpiť, prehľad cien v zahraničí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Diaľničné elektronické známky boli v tomto roku novinkou. Na budúci rok sa špekulovalo o zmene ceny niektorých z nich, najmä desaťdňovej a mesačnej. Prinášame prehľad cien na Slovensku, ale i v okolitých krajinách spolu s návodom, ako si takúto známku zaobstarať.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) začala predpredaj elektronických diaľničných známok na rok 2017 v nedeľu 18. decembra. Zakúpiť si ich môžete kedykoľvek.

Ako a kde si môžete známku kúpiť

Známky je možné zakúpiť prostredníctvom internetového portálu www.eznamka.sk, cez mobilnú aplikáciu eznamka, na obchodných miestach, najmä na čerpacích staniciach a tiež na diaľničných hraničných priechodoch.

Pri jej kúpe zadáte

1. Evidenčné vozidlo auta

2. Krajinu

3. Krajinu registrácie

PLatiť môžete v hotovosti alebo platobnou kartou. Potvrdenie o úhrade nemusí motorista počas jazdy po spoplatnených diaľniciach a rýchlostných cestách nosiť so sebou. Pri kúpe by si podľa diaľničiarov mali motoristi poriadne skontrolovať správnosť zadaného EČV.

"Motoristom odporúčame poriadne si skontrolovať správnosť zadaného EČV. Skontrolovať si ho môžu aj na doklade o úhrade (emailovom alebo papierovom). Ak nakupujú na čerpacej stanici, nesprávne EČV je možné do 15 minút opraviť v systéme. Pri kúpe cez internet je možné elektronicky požiadať o opravu údajov.  Dôležité je tiež nepomýliť sa pri kúpe a správne vybrať druh – buď elektronickú diaľničnú známku na vozidlo alebo na prípojné vozidlo. Zároveň motoristom, ktorí si kupujú ročnú diaľničnú známku na rok 2017, odporúčame dať si pozor na to, aby si objednávali známku pre rok 2017, keďže v ponuke stále figuruje aj ročná známka pre rok 2016," informoval Topky vedúci odboru marketingu a služieb verejnosti Martin Guzi.

Cena na Slovensku

10-dňová Mesačná Ročná
10 eur 14 eur 50 eur

Pozrite si prehľad cien diaľničných známok v roku 2017 v okolitých krajinách

Česko

10-dňová Mesačná Ročná
12 eur 17 eur 57 eur

Rakúsko

10-dňová Ročná
8,9 eur 85,7 eur

Maďarsko

10-dňová Mesačná Ročná
10 eur 15 eur 138 eur
Viac o téme: ZnámkyNDSDiaľnica2017
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu