Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Záhada po smrtiacom požiari v Dúbravke: Zuzku (†20) našli udusenú o päť poschodí vyššie

Zuzka zomrela v zadymenom paneláku Zobraziť galériu (3)
Zuzka zomrela v zadymenom paneláku (Zdroj: Foto: HaZZ, FB)

BRATISLAVA - Obrovské nešťastie sa stalo v noci na dnes v bratislavskej Dúbravke. V jednom z bytov vypukol požiar. Chodbami sa začal v rýchlosti blesku šíriť hustý, štipľavý dym. Zuzana (†20) vybehla na chodbu a chcela sa zachrániť, žiaľ, v útrobách paneláka zomrela.

Požiar vypukol v byte na ulici Ľuda Zúbka 15 v bratislavskej mestskej časti Dúbravka vo štvrtok v noci po 22-hej hodine. Obyvatelia ostali v šoku, okamžite zalarmovali všetky záchranné zložky. Rozbehla sa záchranná akcia, ľudia vybiehali v pyžamách, paniku upokojovali hasiči a policajti.


Prečítajte si aj:

FOTO Tragický požiar v Dúbravke: Z bytu vyniesli tri osoby, žena (†20) zraneniam podľahla


Príslušníci HaZZ začali okamžite s hasením požiaru. Hustý dym zachvátil celý panelák, obyvateľov museli evakuovať. Po vojdení do bytovky vytiahli hasiči dve osoby. Jednou z nich bola 20-ročná Zuzka, ktorá žila v jednoizbovom byte v podnájme. "20-ročnú ženu sme ešte niekoľko desiatok minút oživovali, žiaľ, bezúspešne," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Hasiči Zuzanu našli na zadymenej chodbe na ôsmom poschodí. Muža v bezvedomí o niekoľko poschodí nižšie. 

VIDEO Záhada po smrtiacom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

Zatiaľ nie je známe, ako vznikol požiar a čo bolo jeho príčinou. Isté je len to, že na jeho následky podľahla krásna Zuzka. Rodina, priatelia a blízki sa z obrovskej tragédie nedokážu spamätať.  

 

VIDEO Ráno po ničivom požiari

Požiar v Dúbravke

Evakouvali 25 ľudí

Policajti krátko po príchode vyviedli z vchodu staršiu, dezorientovanú ženu, ktorá pravdepodobne požiarom utrpela zranenia a popáleniny. Požiar vznikol s najväčšou pravdepodobnosťou v jednoizbovom byte na treťom podlaží, následne došlo k silnému zadymeniu spoločných priestorov schodiska od tretieho až po ôsme podlažie. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. "Presné príčiny, ako aj okolnosti, ktoré tomuto požiaru predchádzali, sú v súčasnej dobe predmetom vyšetrovania," uviedol hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff.  

Záchranné zložky evakuovali 25 osôb, sedem ľudí skončilo intoxikovaných alebo s popáleninami v bratislavských nemocniciach, dvaja z nich sú vo vážnom stave. 

 

 

 

 

Viac o téme: PožiarNešťastieZuzanaDúbravka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu