Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Meteorológovia vydávajú výstrahu prvého stupňa: Na východe môžu nastať povodne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - V okrese Sobrance hrozí povodeň z trvalého dažďa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre tieto okresy vydal hydrologickú výstrahu 1. stupňa.

"Vzhľadom na trvalý dážď a nasýtenosť povodí je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," uvádzajú odborníci na webe SHMÚ v súvislosti s výstrahou, ktorá trvá do pondelkového (7.11.) rána.

Situácia s rizikom povodní z trvalého dažďa na juhovýchode Slovenska sa mení. V platnosti ostáva výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) 1. stupňa pre okres Sobrance, pre lokalitu Trebišov-Roňava po aktualizácii však už platí zvýšená výstraha 2. stupňa.

Vývoj hydrologickej situácie bude SHMÚ na svojej stránke priebežne aktualizovať. Meteorológovia očakávajú, že do pondelkového (7.11.) poludnia môžu na krajnom východe SR spadnúť miestami zrážky s úhrnom až 90 mm.

Pre krajný východ Slovenska, okresy Snina, Humenné, Sobrance, Trebišov a Michalovce teda platí v súčasnosti výstraha 2. stupňa pred intenzívnym dažďom. V uvedených okresoch môžu úhrny zrážok do pondelkového poludnia dosiahnuť až 90 mm.

 

Viac o téme: PovodneVarovanieSobrance
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu