Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Revolúcia parkovania v Bratislave! Nesrovnalov plán: Platiť budú všetci, mestské časti sú proti

Za parkovanie si priplatí aj primátor Ivo Nesrovnal. Zobraziť galériu (3)
Za parkovanie si priplatí aj primátor Ivo Nesrovnal. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Hlavné mesto čaká obrovská zmena. Za parkovanie sa bude platiť všade a nevyhnú sa jej ani miestni rezidenti. S novinkou prišiel primátor Ivo Nesrovnal a dnes predstavil aj výšku poplatkov. Mestské časti sa búria.

Nesrovnal tvrdí, že zavedenie jednotného parkovania má zmysel aj keď sa do neho nezapoja hlavné mestské časti, ako je Staré Mesto, Nové Mesto, Petržalka či Ružinov. "Navrhovaný systém je však slobodný. Keď budú chcieť a budú cítiť, že sú pripravené, vtedy sa pripoja," povedal.

Mestské časti, ktoré sa zapoja do parkovacej politiky, by mali dostať 75 percent príjmu z parkovania a mestu by patrilo zvyšných 25 percent. S takouto deľbou počíta primátor v návrhu dodatku štatútu hlavného mesta, ktorý je momentálne v druhom kole pripomienkovania mestskými časťami.

Návrh sa zaoberá aj komunikáciami, ktoré mesto pre účely parkovania poskytne mestským častiam. "Môže sa stať, že mestské časti nevyčerpajú celú lehotu na jeho pripomienkovanie a bude schválený skôr. Ak nie, predložím ho spolu s návrhom všeobecne záväzného nariadenia (VZN) k parkovacej politike na zastupiteľstvo a požiadam poslancov, aby mi dali mandát, aby som štatút v tomto znení dorokoval s mestskými časťami," skonštatoval primátor. Návrh VZN k parkovacej politike chce predložiť primátor na novembrové mestské zastupiteľstvo.

Koľko budeme platiť za parkovanie?

Za rezidentskú parkovaciu kartu pre prvé vozidlo navrhuje mesto sumu v rozmedzí 20 – 100 eur na jeden rok. V prípade dočasného parkovania nerezidentov v jednotlivých zónach navrhuje samospráva spoplatnenie v rozhraní 0,20 až päť eur na hodinu. Abonenti si zasa budú môcť zakúpiť parkovaciu kartu, ktorá by mala stáť minimálne päťnásobok a maximálne 50-násobok sumy rezidentskej parkovacej karty. Finálnu výšku poplatkov si ustanovia jednotlivé mestské časti. "Bratislavčania, ktorí budú jazdiť do iných mestských častí, než majú trvalý pobyt, budú mať 50-percentnú zľavu v týchto častiach a nebudú považovaní za nerezidentov," podotkol Nesrovnal.

Ak parkovaciu politiku mestskí poslanci v novembri schvália, podľa primátora pôjde len o prvý krok a celý systém sa bude v roku 2017 zrejme len polroka nastavovať. Mesto sa bude musieť do budúcnosti zamerať aj na modernizáciu MHD, budovanie nových cyklotrás či na spoluprácu pri budovaní záchytných parkovísk parkovacích domov.       

Bratislavskí starostovia sa však na októbrovom rokovaní Regionálneho združenia bratislavských mestských častí uzniesli, že budú trvať na pôvodných princípoch parkovacej politiky dohodnutých ešte v predchádzajúcom volebnom období.

„Keby primátor Ivo Nesrovnal neurobil vôbec nič a ani minútu sa nevenoval parkovacej politike, len predložil VZN a zmenu štatútu, ktoré boli odrokované a odsúhlasené v minulom volebnom období, mohlo už dva roky regulované parkovanie v Bratislave fungovať. On však stavil na nič nehovoriace Memorandum o spolupráci pri zavádzaní jednotnej parkovacej politiky či odkazy starostom cez médiá.

Pán primátor vôbec nemusí vyzývať starostov, aby podporili parkovaciu politiku v hlavnom meste, pretože tí sa touto problematikou zaoberajú už niekoľko rokov a prijali aj množstvo podporných a súhlasných stanovísk. O tom, že sa zavedenia parkovacej politiky neboja, svedčia ich vlastné aktivity: Petržalka - zadefinované zásady, súťaž na prevádzkovateľa; Staré mesto - súťaž na prevádzkovateľa; Nové mesto - fyzicky vyčiarané miesta v rámci systému parkovacej politiky; Ružinov - schválené zásady; Karlova Ves – pilotný projekt parkovacej politiky. On na rozdiel od nich v minulosti ako predseda finančnej komisie a predseda najväčšieho klubu v mestskom zastupiteľstve parkovaciu politiku bojkotoval.

Mestské časti chcú isť do systému, väčšina z nich dala k mestskému VZN súhlasné stanovisko s pripomienkami. To, že dnes primátor predkladá VZN bez zmeny štatútu však znamená, že neprenáša žiadne kompetencie na mestské časti, teda parkovaciu politiku realizuje bez nich.  Samotné VZN, resp. audit fungovania parkovacej politiky, ktorý bol podkladom  k tomuto VZN, stavia mestské časti do polohy štatistov. Na jednej strane hovorí primátor o decentralizovanom systéme a ako vychádza mestským častiam v ústrety, na druhej strane predkladá absolútne centralizovaný model, ktorý vôbec nepočíta s úlohou mestských častí, resp. dáva im iba povinnosť administratívne zabezpečiť systém (analýza statickej dopravy, projekty dopravného značenia, dopravné značenie...) bez peňazí a teda na ich náklady.

Napokon, tí, ktorí o parkovacej politike budú rozhodovať, sú mestskí poslanci, nie starostovia. Preto by mal pán primátor prioritne diskutovať s nimi.

Primátor I. Nesrovnal svojimi doterajšími krokmi prevzal na seba všetky kompetencie a tým aj zodpovednosť za zavádzanie parkovacej politiky v hlavnom meste. Preto je z jeho strany výzva smerom k starostom irelevantná a neúprimná,“ uvádza združenie vo svojom aktuálnom stanovisku.

Koľko budeme platiť?

(1) Za dočasné parkovanie v zónach sa v mestských častiach hlavného mesta určuje počas doby spoplatnenia výška úhrady minimálne 0,20 – maximálne 5 eur/hod. Výšku úhrady v zóne ustanoví príslušná mestská časť hlavného mesta všeobecne záväzným nariadením mestskej časti.

(2) Za rezidentskú parkovaciu kartu s vyznačením zóny pre prvé vozidlo sa určuje výška úhrady minimálne 20 – maximálne 100 eur/rok. Výšku úhrady ustanoví príslušná mestská časť hlavného mesta všeobecne záväzným nariadením mestskej časti.

(3) Za rezidentskú parkovaciu kartu s určením zóny pre každé ďalšie vozidlo sa určuje úhrada vo výške minimálne 1-násobku – maximálne 50-násobku úhrady za rezidentskú parkovaciu kartu s určením zóny pre prvé vozidlo. Výšku úhrady ustanoví príslušná mestská časť hlavného mesta všeobecne záväzným nariadením mestskej časti.

(4) Za rezidentskú parkovaciu kartu bez určenia zóny sa určuje úhrada vo výške minimálne 10 – maximálne 30 eur/rok. Výšku úhrady ustanoví príslušná mestská časť hlavného mesta všeobecne záväzným nariadením mestskej časti.

(5) Za rezidentskú parkovaciu kartu bez určenia zóny vydanú podľa § 2 ods. 11 sa určuje úhrada vo výške 20 eur/rok.

(6) Za abonentskú parkovaciu kartu sa určuje úhrada vo výške minimálne 5-násobku – maximálne 50-násobku úhrady za rezidentskú parkovaciu kartu pre prvé vozidlo v danej zóne. Výšku úhrady ustanoví príslušná mestská časť hlavného mesta všeobecne záväzným nariadením mestskej časti.

(7) Úhrada sa neplatí na miestach vyhradených pre vozidlá prepravujúce osoby s ťažkým zdravotným postihnutím za dočasné parkovanie motorového vozidla prepravujúceho fyzickú osobu s ťažkým zdravotným postihnutím, ktorá je odkázaná na individuálnu prepravu alebo má praktickú slepotu alebo úplnú slepotu oboch očí. Vozidlo musí byť označené parkovacím preukazom podľa osobitného predpisu.

Vymedzené úseky miestnych komunikácií pre dočasné parkovanie motorových Vozidiel

Kód zóny KV

Mestská časť Bratislava – Karlova Ves

Vymedzené úseky miestnych komunikácií – Adámiho, Baníkova, Beniakova, Borská, Botanická, Brodská, Cesta na Červený most, Cikkerova, Čárskeho, Čavojského, Devínska cesta, Dlhé diely I, Dlhé diely II, Dlhé diely III, Donnerova, Dúbravska cesta, Fadruszova, Ferdiša Kostku, Gabčíkova, Hájnická, Hany Meličkovej, Hlaváčikova, Hodálova, Hudecova, Ilkovičova, Iskerníková, Jamnického, Jána Stanislava, Janotova, Jurigovo nám., Karloveská, Kempelenova, Kolískova, Kresánkova, Kuklovská, Lackova, Ladislava Sáru, Levárska, Líščie údolie, Litovská, Ľudovíta Fullu, Lykovcová, Majerníkova, Matejkova, Mlynská dolina, Mokrohájska, Molecova, Most Lafranconi, Na Kampárke, Na Riviére, Na Sitine, Nábělkova, Nad Dunajom, Nad lúčkami, Nad ostrovom, Novackého, Pernecká, Pod brehmi, Pod lesom, Pod rovnicami, Pribišova, Púpavová, Pustá, Segnerova, Sekulská, Silvánska, Sološnická, Staré Grunty, Stoklasová, Stuhová, Suchohradská, Sumbalova, Svrčia, Šaštínska, Špieszova, Tilgnerova, Tománkova, Veternicová, Vretenová, Zohorská.

Kód zóny LA

Mestská časť Bratislava – Lamač

Vymedzené úseky miestnych komunikácií – Bakošova, Borínska, Cesta na Klanec, Furmanská, Havelkova, Heyrovského, Kunerádska, Lediny, Malokarpatské námestie, Na barine, Pod násypom, Pod Zečákom, Podháj, Podlesná, Povoznícka, Rácova, Rajtákova, Rozálska, Segnáre, Skerličova, Stanekova, Studenohorská, Vrančovičova, Vysokohorská, Zelenohorská, Zhorínska, Zidiny, Zlatohorská.

Kód zóny NM

Mestská časť Bratislava – Nové Mesto

Vymedzené úseky miestnych komunikácií – Americká, Bárdošová, Bajkalská – od Vajnorskej po Travskú cestu, Bardejovská, Bartošková, Belehradská, Blatnická, Brezovská, Budyšinska, Cintulova, Čajakova, Černicová, Česká, Československých parašutistov, Družstevná, Ďumbierska, Ďurgalova, Gavlovičová, Gouthova, Halašová, Halková, Hatalova, Hlučinská, Hrdličková, Hroznová, Jánošková, Jahodová, Jakubíková, Jarošova, Jaskový rad, Jazdecká, Jelšová, Jiskrova, Jozefa Cígera Hronského, Junácka, Kĺzavá, Kalinčiakova, Klenová, Kominárska, Kováčska, Kraskova, Kukučínova, Kukuričná, Kutuzovova, Kyjevská, Ladzianského, Lamanského, Laskomerského, Legerského, Letecká, Letná, Likavská, Limbová, Lombardíniho, Ľudové námestie, Ľublanská, Magurská, Makovického, Matičná, Mestská, Mikovínyho, Moravská, Námestie Biely kríž, Na Revíne, Nobelova, Nová,

Novinárska, Odbojárov, Odborárska, Olivová, Opavská, Ormisová, Osadná, Ovručská, Pavlovská, Piešťanská, Pionierska, Pluhová, Plzenská, Pod Klepáčom, Pod Krásnou hôrkou, Podniková, Pohronská, Považská, Príkopová, Pri Bielom kríži, Pri Dynamitke, Pri starej prachárni, Priečna, Račianska – od Račianskeho Mýta po Nobelovu, Rešetková, Riazanská, Robotnícka, Royová, Rozvodná, Sadová, Schody na Klenovú, Semionova, Sibírska, Skalická cesta, Sliačska, Sliezska, Slnečná, Smrečianska, Smyková, Sreznevského, Stará Klenová, Staré ihrisko, Stromová, Svätovojtešská, Šancová – od Račianskeho mýta po Trnavské mýto, Škultétyho, Športová, Šuňavcová, Tehelná, Teplická, Tetmayerová, Thurzova, Togelhofa, Tomášikova – od Vajnorskej po Trnavskú, Trnavská cesta – od Trnavského mýta po Tomášikovu, Trojdomy, Uhrová, Ukrajinská, Úradnícka, Ursínyho, Važecká, Vajnorská – od Trnavského mýta po Odborársku, Varšavská, Višňová, Vlárska, Vresová, Vyhnianska, Záborského, Zátišie, Závodníková, Za kasárňou.

Kód zóny PE

Mestská časť Bratislava – Petržalka

Vymedzené úseky miestnych komunikácií – Ambroseho, Andrusovova, Antolská, Belinského – od križovatky s Rusovskou cestou po križovatku so Ševčenkovou, Beňadická, Betliarska – od križovatky s Dolnozemskou cestou po križovatku s Jantárovou cestou, Blagoevova, Bohrova, Bosákova, Bradáčova, Brančská, Budatínska, Bulíková, Bzovícka, Čapajevova – od križovatky so Švabinského po križovatku s Jiráskovou, Černyševského – od križovatky s Bosákovou po križovatku s Farského, Dargovská, Dubnická, Dudova, Farského – od križovatky s Jantárovou cestou po križovatku s Černyševského, Fedinova – od križovatky so Ševčenkovou po križovatku s Prokofievovou, Furdekova, Gercenova, Gessayova, Gettingova, Gogoľova – od križovatky s Úderníckou po križovatku s Dargovskou, Goralská, Gwerkovej, Haanova,

Handlovská, Harmanecká, Holíčska, Hrobákova, Hrobárska, Humenské námestie, Iljušinova, Jankolova, Jantárova cesta – od križovatky s Jungmannovou po križovatku s Farského, Jantárova cesta – od križovatky s Lietavskou po križovatku s Vyšehradskou, Jaroslavova, Jasovská, Jiráskova – od križovatky so Ševčenkovou po križovatku s Pajštúnskou, Jungmannova – od križovatky s Vavilovovou po križovatku s Jantárovou cestou, Kapicova, Kaukazská – od križovatky s Úderníckou po križovatku s Hrobárskou, Kežmarské nám., Klokočova, Kočánková, Kopčianska – od križovatky s Vranovskou po výjazd na Bratskú, Krásnohorská, Krasovského – od križovatky s Viedenskou cestou po križovatku – výjazd na Jantárovu cestu, Kremnická, Krupinská,

Kubínska, Kutlíkova, Lachova, Lenardova – od križovatky s Rusovskou cestou po križovatku s Bohrovou, Levočská, Lietavská, Ľubietovská, Ľubovnianska, Lužná, M. Curie Sklodowskej, Macharova, Májová, Mamateyova, Markova, Medveďovej, Mlynarovičova, Nábrežná, Nám. hraničiarov, Nobelovo nám., Novobanská, Očovská, Osuského, Ovsištské námestie, Pankúchová, parkovisko Klokočova (pod Starým mostom), Pečnianska, Piflova, Planckova, Pobrežná, Polereckého, Pri seči, Prokofievova – od križovatku s Jiráskovou po križovatku s Fedinovou, Prokopova,

Romanova, Röntgenova – od križovatky s Kopčianskou po križovatku so Zadunajskou cestou, Rovniankova, Rusovská cesta – od križovatky s Belinského po križovatku s Jantárovou cestou, Rusovská cesta – od križovatky s Viedenskou cestou po križovatku s Kopčianskou, Smolenická, Sosnova, Starhradská, Starohájska, Strečnianska, Šášovská, Ševčenkova – od križovatky s Romanovou po križovatku s Švabinského, Šintavská, Šrobárovo námestie, Šustekova, Švabinského, Tematínska, Topolčianska, Tupolevova – od križovatky s Jiráskovou po križovatku s Pajštúnskou, Turnianska, Údernícka – od križovatky s Kopčianskou po križovatku s Kaukazskou, Vavilovova – od križovatky s Farského po križovatku s Jungmannovou, Viedenská cesta – od križovatky s Einsteinovou po križovatku s Krasovského, Vígľašská, Vilova – od križovatky s Krupinskou po križovatku s Vranovskou, Vlastenecké námestie, Vranovská – od križovatky s Kopčianskou po križovatku s Ľubietovskou, Vyšehradská, Wolkrova – od križovatky s Macharovou po križovatku s Jantárovou cestou, Zadunajská cesta, Záporožská – od križovatky s Röntgenovou po križovatku s Rusovskou cestou, Znievska, Žehrianska.

Kód zóny RA

Mestská časť Bratislava – Rača

Vymedzené úseky miestnych komunikácií – Albánska, Alstrova, Augustína Murína, Barónka, Bojnická, Bukovinská, Cígeľská, Cyprichova, Černockého, Demänovská, Detvianska, Dopravná, Dopravná, Drozdova, Fongova, Gelnická, Hagarova, Hečkova, Hlinická, Horná, Horská, Hruškova, Hruškova, Hubeného, Hybešova, Chladná, Ihrisková, Jakubská, Jurkovičova, Jurská, Kadnárova, Kadnárova – od Peknej cesty po Sadmelijskú, Kafendova, Kamilkova, Karpatské námestie, Knižkova dolina, Koľajná, Koľajná, Kubačova, Lisovňa, Mrázová, Mudrochova, Na pántoch, Na pasekách, Namedzi, Námestie Andreja Hlinku, Novohorská, Nový záhon, Oblačná, Olšová, Ondrejská, Oráčska, Pekná cesta, Pezinská, Piesková, Plickova, Podbrezovská,

Popolná, Popolná, Potočná, Pri kolíske, Pri šajbách, Pri vinohradoch, Pribilinská, Púchovská, Račianska, Remeselnícka, Rostovská, Rudnická, Rumunská, Rustaveliho, Sadmelijská, Sklabinská, Stará Púchovská, Staviteľská, Stolárska, Stolárska, Stratená, Strelkova, Stupavská, Šúrska, Tbiliská, Trávna, Úžiny, Víťazná, Vtáčiková cesta, Výhonská, Východná, Závadská, Zvončekova, Žarnovická, Žitná.

Kód zóny SM

Mestská časť Bratislava – Staré Mesto

Vymedzené úseky miestnych komunikácií – Alžbetínska, Americké námestie, Andreja Plávku, Anenská, Banícka, Banskobystrická, Bartókova, Bartoňova, Beblavého, Belopotockého, Benediktiho, Bernolákova, Beskydská, Bezručova, Björnsonova, Blumentálska, Bohúňova, Bottova, Boženy Němcovej, Bôrik, Bradlianska, Brnianska, Broskyňová, Břeclavská, Búdková, Buková, Bukureštská, Cesta na Červený most, Cintorínska, Cukrová, Čajakova, Čajkovského, Čapkova, Čelakovského, Čerešňová, Červeňova, Čmeľovec, Čulenova, Dankovského, Dobrovičova, Dobrovského, Dobšinského, Dohnalova, Dolná, Donovalova, Dostojevského rad, Drevená, Drotárska cesta, Dubová, Dunajská, Dvořákovo nábrežie, Fajnorovo nábrežie, Fándlyho,

Fazuľová, Ferienčíkova, Fialkové údolie, Flöglova, Floriánske námestie, Fraňa Kráľa, Francisciho, Francúzskych partizánov, Gajova, Galandova, Gaštanová, Godrova, Gondova, Gorkého, Gorazdova, Grösslingová, Gunduličova, Havlíčkova, Havrania, Haydnova, Heydukova, Hlavatého, Hlboká cesta, Hodžovo námestie, Holekova, Hollého, Holubyho, Hradné údolie, Hrebendova, Hriňovská, Hroboňova, Hummelova, Hurbanovo námestie, Hviezdoslavovo námestie, Hýrošova, Chalupkova, Chorvátska, Imricha Karvaša, Inovecká, Jakubovo námestie, Janáčkova, Jančova, Jánošíkova, Jaseňová, Javorinská, Javorová, Jedlíkova, Jelenia, Jesenského, Jozefa Kronera, Jozefská, Jurovského, Justičná, K lomu, K Železnej studienke, Kamenné námestie,

Karadžičova, Karpatská, Klemensova, Klobúčnicka, Kmeťovo námestie, Kolárska, Kollárovo námestie, Komenského námestie, Konventná, Korabinského, Koreničova, Košická, Kozia, Krakovská, Kráľovské údolie, Krátka, Krčméryho, Krivá, Križkova, Krížna, Krmanova, Krupkova, Kubániho, Kúpeľná, Kuzmányho, Kýčerského, Kysucká, Ľadová, Langsfeldova, Laučekova, Lazaretská, Lehockého, Lermontovova, Lesná, Leškova, Lichardova, Lipová, Lodná, Lomonosovova, Lovinského, Lubinská, Lužická, Majakovského, Májkova, Malá, Malinová, Malý trh, Mariánska, Maróthyho, Martinengova, Mateja Bela, Matúšova, Medená, Medzierka, Mickiewiczova, Mikulášska, Mišíkova, Mlynské Nivy – od Ul. 29. augusta po Karadžičovu, Moskovská, Mošovského, Moyzesova, Mozartova, Mudroňova, Murgašova, Múzejná,

Myjavská, Mýtna, Na Baránku, Na Brezinách, Na Hrebienku, Na Kalvárii, Na kopci, Na Slavíne, Na stráni, Na Štyridsiatku, Nábrežie arm. gen. Ludvíka Svobodu, Nad lomom, Námestie 1. mája, Námestie Alexandra Dubčeka, Námestie Franza Liszta, Námestie Martina Benku, Námestie slobody, Námestie Ľudovíta Štúra, Námestie SNP, Nedbalova – od Klobúčnickej po Uršulínsku Nekrasovova, Novosvetská, Odborárske námestie, Okánikova, Olejkárska, Ostravská, Palackého, Palárikova, Palisády, Panenská, Partizánska, Paulínyho, Pažického, Pilárikova, Pod Bôrikom, Pod Kalváriou, Pod vinicami, Podhorského, Podjavorinskej, Podtatranského, Poľná, Poľská, Porubského, Povraznícka, Prešernova, Pri Habánskom mlyne, Pri hradnej studni, Pri Suchom mlyne, Pribinova, Prokopa Veľkého, Prvosienková, Puškinova, Radlinského, Radvanská, Rajská, Rázusovo námestie, Révová, Riečna, Rigeleho,

Riznerova, Rubinsteinova, Sasinkova, Satinského, Senická, Schillerova, Sienkiewiczova, Skalná, Sklenárska, Sládkovičova, Slávičie údolie, Slepá, Slovanská, Smetanova, Socháňova, Sokolská, Somolického, Spojná, Srnčia, Stará Vinárska, Staromestská, Strážnická, Strelecká, Strmá cesta, Súbežná, Suché mýto, Svetlá, Svoradova, Šafaríkovo námestie, Šafranová, Šancová, Šípková, Škarniclova, Školská, Škovránčia, Šoltésovej, Špitálska, Štefánikova, Štefanovičova, Štetinova, Štúrova, Šulekova, Tabaková, Tablicova, Tallerova, Tajovského, Tichá, Timravina, Tobrucká,

Tolstého, Topoľová, Továrenská, Treskoňova, Tvarožkova, Údolná, Ulica 29. augusta, Úprkova, Urbánkova, V záhradách, Vajanského nábrežie, Valašská, Vansovej, Vazovova, Veterná, Vetvová, Vlčkova, Vrátňanská, Vrchná, Wilsonova, Za sokolovňou, Záhorácka, Záhradnícka, Záhrebská, Zámocká, Západný rad, Zochova, Zrínskeho, Žabotova, Železničiarska, Žiarska, Židovská, Žilinská, Živnostenská, Žižkova, Župné námestie.

Kód zóny VA

Mestská časť Bratislava – Vajnory

Vymedzené úseky miestnych komunikácií – Tomanova.

Kódy zón dočasného parkovania

Kód zóny parkovania pozostáva z dvojpísmenného označenia mestskej časti a číslice zóny.

kód zóny mestská časť vzor kódu zóny:

CU - Čunovo CU1

DE - Devín DE1

DN - Devínska Nová Ves DN1

DU - Dúvravka DU1

JA - Jarovce JA1

KV - Karlova Ves KV1

LA - Lamač LA1

NM - Nové Mesto NM1

PB - Podunajské Biskupice PB1

PE - Petržalka PE1

RA - Rača RA1

RS - Rusovce RS1

RU - Ružinov RU1

SM - Staré Mesto SM1

VA - Vajnory VA1

VR - Vrakuňa VR1

ZB - Záhorská Bystrica ZB1

Viac o téme: ParkovanieBratislavaIvo Nesrovnal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu