Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Skryté nebezpečenstvo na cestách: Zrážka so zverou môže skončiť tragicky

Motorka po zrážke so zverou Zobraziť galériu (2)
Motorka po zrážke so zverou (Zdroj: Foto: polícia)

PREŠOV - Dlhšie noci, znížená viditeľnosť aj počas dňa, nízke teploty a zhoršené počasie. To všetko so sebou prináša jeseň. Polícia apeluje na všetkých vodičov, aby si počas jazdy dali pozor aj na nebezpečné strety so zverou.

Lesná či poľná zver je aktívna najmä po zotmení, ale aj nadránom. "Myslite na to, keď prechádzate cez prostredie, v ktorom sa zver pohybuje. Najčastejšie to je v blízkosti ciest medzi obcami, v okolí ktorých sú lesy a polia. Zvýšené riziko stretu so zverou je najmä v noci a ráno, kedy môže byť viditeľnosť a pozornosť vodičov znížená," upozorňuje hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik. 


Prečítajte si aj:

Tragédia pri Bardejove: Strieľal na človeka v domnienke, že je to zver


Stret so zverou dokáže spôsobiť vážne poškodenie auta, nehovoriac, že zrážka môže skončiť tragicky. Preto by vodiči mali byť mimoriadne opatrní. "Pri jazde autom sa plne venujte vedeniu vozidla a všímajte si aj okolie, aby ste včas vedeli reagovať, ak vám lesná zver vojde do jazdnej dráhy," zdôrazňuje policajný hovorca a radí: "Dobrý indikátorom výskytu zvery v okolí cesty sú svietiace oči zvierať v tme. Zvieratám sa nesnažte vyhnúť vo veľkej rýchlosti, ale pribrzdite. Následky šmyku môžu byť totiž oveľa väčšie ako zrážka so zvieraťom."

Upozornenie. Obrázok nie je vhodný pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy.

VIDEO Skryté nebezpečenstvo na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Zrazenú zver nenakladajte do kufra

Ak sa aj nič vážne nestane, polícia odporúča zrazenú zver nikdy nebrať so sebou, ale zavolať mužov zákona, poľovné združenie, štátnu ochranu prírody alebo správcu cestnej komunikácie. "Takéto konanie je možné totiž kvalifikovať ako trestný čin pytliactva, za ktorý hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," uzatvára Džobanik.

Zrážka s lesnou zverou
 

 

Viac o téme: ZrážkaLesná zver
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu