Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dzurinda: Vláda chce dať východu smrtiaci úder

Predĺženie širokorozchodnej trate je úderom pre východ, tvrdí Dzurinda
Predĺženie širokorozchodnej trate je úderom pre východ, tvrdí Dzurinda

KOŠICE - Za smrtiaci úder východu Slovenska označil predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda úvahy Ficovej vlády o predĺžení širokorozchodnej trate z Košíc do Bratislavy, či dokonca až do Viedne.

"O prácu by prišli stovky ľudí a pre východný región by to bol smrtiaci úder," uviedol na dnešnej tlačovej besede v Košiciach Dzurinda po tom, čo navštívil prekládkovú stanicu v Čiernej nad Tisou a stretol sa s tamojším vedením samosprávy. "Ak vláda čo len koketuje s touto myšlienkou, dokazuje neochotu stierať rozdiely medzi východom a západom Slovenska a svoju sociálnu necitlivosť," vyhlásil Dzurinda. Ideu predĺženia širokorozchodnej trate označil za ekonomický aj politický nezmysel.

Dodal, že ako absolvent vysokej školy prepočítaval, koľko by to stálo a jednoznačne mu vyšlo, že projekt by nemal ekonomickú návratnosť. Za hlúposť označil aj argument, že ak nepredĺži širokorozchodnú trať Slovensko, tak to urobia Maďari alebo Poliaci. "Maďari idú železničnú nákladnú dopravu privatizovať a získať ju majú Rakúšania. Tu je reálna hrozba pre naše železnice. Ak ju zefektívnia, v dôsledku toho sa môžu zmeniť železničné prepravné koridory a zo Slovenska sa posunú na juh," povedal Dzurinda.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu