Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Fico: Máme diabolský plán

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Stabilizované financie, sociálne správanie a dôsledné plnenie programu sú podľa premiéra Roberta Fica reálne výsledky vlády po takmer roku vládnutia.

Fico to povedal v odpovedi na otázku poslanca Smeru-SD Viliama Jasaňa v rámci pravidelnej štvrtkovej parlamentnej Hodiny otázok predsedovi a členom vlády. Jasaň sa premiéra opýtal, ako sa pozerá na ďalšie napredovanie hospodárskeho rastu Slovenska z pohľadu tohtoročného vládnutia koalície. Fico povedal, že pred vládou stojí veľmi náročný plán, ktorý nazval diabolským. „Na jednej strane chceme napĺňať našu predstavu o Slovensku ako o sociálnom štáte, na druhej strane veľmi dôsledne plníme všetky kritériá Maastrichtu, ktoré sú pre nás mimoriadne limitujúce a obmedzujúce,“ povedal premiér.

Vyzdvihol dobrý stav verejných financií i kroky vlády v sociálnej oblasti. „Je všeobecne známe, že za desať mesiacov táto vláda urobila v sociálnej oblasti viac ako tá predchádzajúca za osem rokov,“ pokračoval Fico za potlesku koaličných poslancov. Spomenul tiež stabilizáciu poľnohospodárstva i deficit verejných financií nižší ako tri percentá.

Fica podľa jeho slov šokujú niektoré vyjadrenia, napríklad, že vláda chce zaviesť poplatky za vysokoškolské štúdium. „Že tým, ktorí to hovoria, neodpadne jazyk. My len robíme poriadok v externom štúdiu,“ povedal Fico. Za úspech označil stabilitu meny i stabilizáciu cien energií, o čo sa podľa neho bývalá vláda ani nepokúsila. „Už len to, že na okolitých trhoch cena benzínu stúpa a na Slovensku je na tej istej úrovni, je úspech vlády,“ povedal Fico.

Vyzdvihol tiež zvýšenie odhadu tohtoročného hospodárskeho rastu na Slovensku zo strany Európskej komisie na 8,5 percenta i pokračujúci pokles deficitu verejných financií. „Toto sú reálne výsledky vlády po takmer roku vládnutia. Stabilizované financie, sociálne správanie a dôsledné plnenie programu vlády,“ uzavrel Fico.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu