Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Synovia umučeného Sendreia pred súdom tvrdili, že ich mučili

BANSKÁ BYSTRICA - Synovia umučeného Karola Sendreia dnes pred Krajským súdom v Banskej Bystrici tvrdili, že ich policajti spolu s otcom počas výsluchu v Revúcej v roku 2001 ponižovali a bili.

Sendrei po vypočúvaní na následky zranení zomrel. Obhajcovia siedmich obžalovaných expolicajtov sa naopak snažili spochybniť vierohodnosť svedkov.

"Neviem ako môžu (obžalovaní expolicajti) tvrdiť, že nevedia, kto smrteľné zranenia otcovi spôsobil. Každý kto išiel dookola, tak si do nás kopol," povedal ČTK nevlastný Sendreiov syn Róbert Gunár. Podľa Petra Sendreia, ktorý má na chrbte aj jazvy údajne spôsobené policajnými obuškami, nútili policajti zadržaných vykrikovať aj rasistické urážky na Rómov.

Prípad sa začal v Magnezitovciach v dome miestneho starostu, ktorého Sendrei navštívil kvôli svojmu synovi. Pri ich následnom konflikte mohol podľa obžalovaných expolicajtov utrpieť smrteľné zranenia. To však Sendreiovi synovia popierajú. Túto verziu vyvracajú aj závery vyšetrovateľa, podľa ktorého dostal Sendrei rany obuškami, rukami aj nohami, pričom jeden z obvinených skočil niekoľkokrát na hruď už bezvládneho muža.

Umučený muž mal zlomených desať rebier a rozsiahle vnútorné poranenia takmer všetkých orgánov. Jeho smrť spôsobila roztrhnutá aorta. Súd bude pokračovať v piatok a v pondelok vypočúvaním ďalších svedkov. Obžalovaným hrozí trest osem až 15 rokov za mrežami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu