Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tomanová: Zákon som neporušila

Tomanová tvrdí, že si do Portugalska nechala poslať služobné auto, lebo to bolo nevyhnutné.
Tomanová tvrdí, že si do Portugalska nechala poslať služobné auto, lebo to bolo nevyhnutné.

BRATISLAVA - Ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny SR Viera Tomanová neporušila zákon a ako každý ústavný činiteľ má právo využívať svoje služobné auto aj so šoférom na služobné, ale aj súkromné účely.

Uvádza sa to vo vyhlásení Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR (MPSVR), ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa Alexandra Gogová v súvislosti s ministerkinou medializovanou služobnou cestou do Lisabonu. Tomanová tvrdí, že si do Portugalska nechala poslať služobné auto, lebo to bolo nevyhnutné. Spolu s veľvyslancom sa tak rozhodla po konzultácii s Úradom na ochranu ústavných činiteľov. "Prvotné informácie z veľvyslanectva totiž hovorili o tom, že ministerka ani jej delegácia nebudú mať zabezpečenú dopravu. Navyše ministerstvo má k dispozícii listy, v ktorých je jasne uvedené, že pre delegáciu nie je možné zabezpečiť prepravu," bráni sa ministerstvo.

Ministerka tvrdí, že je jej cesta do Portugalska medializovaná zbytočne. Podľa Tomanovej by sa skôr mali medializovať podobné praktiky bývalej vlády, ktorej členovia často používali služobné vozidlá na prepravu na dovolenky. V niektorých autách si vraj dokonca nechali posielať len batožinu. "Napríklad na zimnú olympiádu v Turíne podľa informácií, ktoré máme od športových fanúšikov, ktorí boli priamo na mieste, išla celá vládna delegácia letecky s tým, že si nechali za sebou poslať vládne limuzíny. V jednom prípade si podľa týchto informácií dokonca jeden člen delegácie nechal do Turína poslať terénne auto aj so svojím lyžiarskym výstrojom, a to aj napriek tomu, že pre celú delegáciu boli na mieste zabezpečené mikrobusy," píše sa vo vyhlásení. Obvinenie zo strany SDKÚ-DS preto MPSVR vníma ako politický krok v súvislosti s prerokovávaním novely Zákonníka práce v Národnej rade SR.

Podľa Gogovej vyhlásenie uzatvára tému ministerkinej cesty do Portugalska a MPSVR sa k nej už nebude vyjadrovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu