Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Koniec bolestí chrbtice: FOTO Unikátna stolička už aj na Slovensku, cvičí s vami!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Väčšina z nás sa sťažuje na bolesti chrbta a neurologické ťažkosti spôsobené nezdravým sedením. Lieky či masáže odporúčané lekármi však riešia len následky, nie príčinu. Na slovenskom trhu sa objavila revolučná stolička, ktorá mení

Nezdravé sedenie je civilizačným problémom, ktorý človeka môže postupne pripraviť o zdravie aj radosť zo života. Spočiatku vás začne bolieť ruka, rameno, čoraz častejšie máte stuhnutú šiju  a pri vstávaní vás pichne v drieku. O pár rokov je bolesť taká neznesiteľná, že si z práce pravidelne odbiehate posedieť aj do čakárne neurológa a chodíte na špeciálne rehabilitácie. Tento scenár sa vás však nemusí týkať.

Stoličky, ktoré eliminujú účinky nezdravého sedenia, nájdene v ponuke firmy Spinergo. Vďaka patentovanému a klinicky testovanému Move&Stop systému je sedenie na stoličkách Spinergo za každých okolností komfortné, pretože špeciálne sedadlá umožňujú pohyb do všetkých strán. Sedenie je dynamické, čím nepretržite posilňuje chrbtové svaly a tvaruje zdravé držanie tela. Jednoducho povedané, stolička sa dokáže prispôsobiť požiadavkám chrbtice.

Spinergo Office
Zobraziť galériu (7)
Spinergo Office  (Zdroj: Spinergo)

Spinergo Office
Zobraziť galériu (7)
Spinergo Office  (Zdroj: Spinergo)

Pomôže aj ľuďom s poškodenou chrbticou

Pri sedení na stoličkách Spinergo sú svaly obopínajúce chrbticu stále aktívne, čo môže byť pre niekoho aj únavné. V taktom prípade môžete pohyb sedadla kedykoľvek zastaviť, čo odporúčajú aj odborníci. Pohyb sedadla by ste mali počas dňa niekoľkokrát zastaviť približne na 20 minút prostredníctvom funkcie „stop“. Najmä v prvých dňoch sedenia na ergonomickej stoličke si telo potrebuje zvyknúť na nový spôsob sedenia. Námahu spojenú s dynamickým sedením však neskôr ocenia aj pacienti s poškodenou chrbticou alebo po operácii.

Spinergo Classic
Zobraziť galériu (7)
Spinergo Classic  (Zdroj: Spinergo)

Zaujímavosťou je, že pri sedení neposilňujete len chrbtové, ale aj brušné svaly. Kým pri stoličkách s pevným sedadlom zaťažuje chrbticu celá hmotnosť tela, pri stoličkách Spinergo je hmotnosť rovnomerne rozložená. Ak budete sedieť tak, ako by ste nemali, stolička vás na to okamžite upozorní a sedenie vyrovná. Pozitívne zdravotné účinky ergonomických stoličiek preukázali aj klinické štúdie. Lekári hovoria o revolúcii v sedení a ich bývalí pacienti sa už na niekoľkohodinové sedenie nepozerajú ako neznesiteľnú súčasť života.

Spinergo Medical
Zobraziť galériu (7)
Spinergo Medical  (Zdroj: Spinergo)

Pre tých, ktorí okrem zdravia dbajú aj na estetickú stránku a pragmatické využitie vecí, vytvorili špecialisti niekoľko modelov stoličiek v rôznych farebných prevedeniach. Sortiment zahŕňa zdravé stoličky do kancelárie, bytu, ale aj detskej izby. Všetky stoličky sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele a odolného plastu, pretože ide o dlhoročnú investíciu do vlastného zdravia.

Spinergo Music
Zobraziť galériu (7)
Spinergo Music  (Zdroj: Spinergo)

Spinergo Kids
Zobraziť galériu (7)
Spinergo Kids  (Zdroj: Spinergo)

Viac o téme: Stolička SpinergoZdravé sedenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu