Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bratislavský kraj chystá kontroly: Zaujímať ich bude práca v zariadeniach

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) spustil kontroly v resocializačných zariadeniach na svojom území. Rovnako sa pozrie aj na prácu s klientmi v iných zariadeniach, zvlášť pre ľudí so zdravotným znevýhodnením a pre seniorov.

"Kľúčová je aktualizácia zdravotných údajov," informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman Habancová. Vedenie BSK sa s riaditeľmi zariadení stretlo v polovici septembra. "Požiadali sme ich, aby v rámci svojich kompetencií preverili zdravotný stav klientov, podľa toho vyhodnotili individuálne plány v zmysle zákona o sociálnych službách," povedal predseda BSK Pavol Frešo.

Zistenia, ktoré by podľa Freša poukázali na zmenu rozsahu činností, na ktoré je občan odkázaný, majú riaditelia oznámiť príslušnému úradu, zodpovednému za posúdenie odkázanosti na sociálnu službu. BSK komunikuje aj so všeobecnými lekármi na území kraja. "Aby pri klientoch, o ktorých vedia, že sú v zariadeniach sociálnych služieb a majú vedomosť o prípadných vážnych zmenách v zdravotnom stave, hovorili s pacientom o tom, že je najmä v jeho záujme, aby zmeny zdravotného stavu oznámil príbuzným či zariadeniu. Veľakrát môže ísť o drobnosti, ale aj o vážne diagnózy, ktoré môžu mať dopad na život človeka," povedala podpredsedníčka BSK Gabriella Németh.

Viac o téme: KontrolyBratislavský krajResocializačné zariadenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu