Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Počasie tromfne všetky očakávania: Meteorologická predpoveď ako z rajskej záhrady

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA –Pripravte sa na ďalšie horúce dni. Teploty trhajú rekordy a inak to nebude ani počas najbližšieho týždňa. Počasie bude doslova oslňujúce. Záver leta ani nemôže byť krajší.

Pondelok

Pondelok bude polooblačný a zrána sa môže ojedinele objaviť hmla alebo nízka oblačnosť. Aj naďalej bude veľmi teplo. Najvyššia denná teplota dosiahne 26 až 31 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov sa bude pohybovať okolo 18 stupňov Celzia. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) má byť bezvetrie alebo slabý vietor.

Najkrajšie FOTO zo svetovej meteorologickej súťaže: Počasie, ako ste ho ešte nevideli!

Počasie tromfne všetky očakávania:
Zobraziť galériu (6)

Utorok

Naše územie bude pod vplyvom tlakovej výše so stredom nad Škandináviou.
Očakávajte jasno až polooblačno, neskôr v noci a ráno rátajte s hmlou alebo nízkou oblačnosťou. Najnižšia nočná teplota poklesne na 17 až 12, v dolinách miestami okolo 10 stupňov Celzia a najvyššia denná teplota vystúpi na 25 až 30 stupňov Celzia. Viať bude slabý, na východe severný až severovýchodný vietor rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h).

Počasie tromfne všetky očakávania:
Zobraziť galériu (6)

Streda

Od severovýchodu k nám začne prúdiť o niečo chladnejší vzduch. Napriek tomu bude jasno alebo len malá oblačnosť, neskôr v noci a ráno lokálne hmla alebo nízka oblačnosť a teplo. Najnižšia nočná teplota klesne na 17 až 12, v dolinách okolo 10 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 25 až 29, na severe miestami na okolo 23 stupňov Celzia. Viať by mal severný až severovýchodný vietor rýchlosťou do 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

Počasie tromfne všetky očakávania:
Zobraziť galériu (6)

Štvrtok

Aj deň pracovného pokoja bude priať pobytu na slnku. Obloha by mala byť jasná, prípadne len s malou oblačnosťou, v noci a ráno sa však môže vyskytnúť hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota klesne na 12 až 7, na juhozápade na okolo 14 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota dosiahne 23 až 28, na severe miestami okolo 21 stupňov Celzia.

Počasie tromfne všetky očakávania:
Zobraziť galériu (6)

Piatok

Vyhliadky na piatok už nie sú také sľubné. Oblasti  vysokého tlaku vzduchu bude konkurovať postup studeného frontu, ktorý môže charakter počasia zmeniť. Hoci bude spočiatku jasno až polojasno (ráno rátajte s hmlou alebo nízkou oblačnosťou), popoludní začne na západe oblačnosť pribúdať. Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 12 až 6, na juhozápade okolo 14 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota dosiahne 22 až 28 stupňov Celzia.

Počasie tromfne všetky očakávania:
Zobraziť galériu (6)

 

Viac o téme: Predpoveď počasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu