Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Poplach na základnej škole: Hasiči zasahujú pri úniku plynu z potrubia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

MALACKY - Malackí hasiči momentálne zasahujú pri úniku plynu z vysokotlakového potrubia na Štúrovej ulici v Malackách.

Podľa informácií Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave je na mieste osem hasičov s tromi strojmi hasičskej techniky. Hovorkyňa Malaciek Ľubica Pilzová doplnila, že k úniku plynu došlo v blízkosti areálu základnej školy. "Žiaci i pedagógovia boli z budovy evakuovaní, na mieste je už i polícia," informovala.

Poškodenie potrubia zrejme spôsobil traktor 

Príčinou nehody na vysokotlakovom potrubí na Štúrovej ulici v Malackách bolo podľa doterajších informácií polície poškodenie plynovej prípojky, ktoré spôsobil traktor kosiaci trávnik v areáli základnej školy. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

"K zraneniu osôb ani k explózii v súvislosti s únikom plynu nedošlo, z preventívnych dôvodov však evakuovali žiakov i učiteľov z blízkej základnej a materskej školy," uviedol policajný hovorca. Ako dodal, okolnosťami a príčinami prípadu sa zaoberajú policajti z Okresného riaditeľstva PZ v Malackách. Na mieste naďalej zasahujú hasiči s viacerými vozidlami a strojmi hasičskej techniky.

Viac o téme: PlynHasičiúnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu