Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MEGAŠKANDÁL Nicholsonová usvedčená z klamstva, bábätko zneužité na politický boj: Tu je dôkaz!

Lucia Ďuriš-Nicholsonová a Andrej Danko. Zobraziť galériu (7)
Lucia Ďuriš-Nicholsonová a Andrej Danko. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenské ženy šokovala vyhlásením, že ju prinútili ísť do práce 5 dní po pôrode! Škandál okolo podpredsedníčky parlamentu Lucii Ďuriš-Nicholsonovej vyvolal obrovské emócie a vlnu sympatií. Nakoniec sa ukázalo, že je všetko inak. Vedenie parlamentu reagovalo, že klame. Topkám sa podarilo získať dôkaz o tom, že poslankyňa sa neštítila na politický boj zneužiť vlastné dieťa.

Z pôrodnice rovno do parlamentu. Iba päť dní po pôrode viedla podpredsedníčka parlamentu Lucia Ďuriš-Nicholsonová včerajšiu schôdzu. Ako sama tvrdí, rozpis služieb jej dali naschvál taký náročný a včera už musela od 18-tej do 19-tej hodiny viesť schôdzu. Predseda parlamentu však namieta a tvrdí, že poslankyňa otvorene klame. Kde je pravda? Máme dôkaz.

Kancelária Národnej rady sa na základe informácií od pani poslankyne rozhodla pre Topky zverejniť mailovú ako aj sms komunikáciu s Nicholsonovej asistentkou. "Na základe týchto e-mailov je jasné, že pani poslankyňa zavádza ak hovorí, že v deň pôrodu jej poslali rozpis služieb. 31.8.2016 kancelária parlamentu jej poslala prvý harmonogram, keďže na poslaneckom grémiu deklarovala, že neostáva na materskej dovolenke. Následne jej asistentka požiadala o večerné služby sms správou a poslala aj vyplnený rozpis, kde sama žiada o večernú službu," bráni sa vedenie parlamentu prostredníctvom hovorkyne Zuzany Čižmárikovej.

Usvedčujúci dôkaz

SMS asistentky Nicholsonovej: službu od 18-tej do 19-tej si vypýtala
Zobraziť galériu (7)
SMS asistentky Nicholsonovej: službu od 18-tej do 19-tej si vypýtala  (Zdroj: NRSR)

Podľa vedenia ju nikto do práce nenútil, išlo o dobrovoľné rozhodnutie. "Včerajší rozpis jej bol posielaný na základe jej dobrovoľného návratu do práce a vyhovenia žiadosti plne pracovať. Ak sa pani poslankyňa rozhodne ostať doma, všetky jej služby v rozpise budú plne nahradené bez akýchkoľvek komplikácií" zareagovala pre Topky Čižmáriková.

Andrej Danko a Béla
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Danko ju chcel chrániť

Aj Andrej Hrnčiar tvrdí, že chcela takýto rozpis na vlastnú žiadosť. "Nie političku Luciu Nicholsonovú, ale jej päťdňového syna chcel predseda parlamentu Andrej Danko uchrániť od toho, aby prvé dni svojho života trávil v aute pri budove Národnej rady čakaním na svoju matku. Tá sa totiž na vlastnú žiadosť a zodpovednosť dôrazne domáhala vedenia dnešnej schôdze. Dostala ju, aby slovenská verejnosť ostala ušanovaná od hysterických výkrikov, ako vedenie parlamentu popiera práva opozície," tvrdí Hrnčiar s tým, že podľa neho je najlepšie, ak mama zostane po pôrode s dieťatkom doma. "Asi je to v dnešnej dobe starosvetský a konzervatívny názor, ale áno, myslím si, že bábätku je proste najlepšie pri svojej mame," dodáva primátor Martina.

Andrej Hrnčiar a Lucia
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR - Michael Svítok)

Prišla dobrovoľne

Nicholsonová sa najprv chcela ospravedlniť zo schôdze parlamentu, kvôli zotaveniu po pôrode. Preto napísala Dankovi list, aby ju ospravedlnil. Keďže ho ale následne sama stiahla, vedenie parlamentu jej pripravilo nový rozpis. Predseda parlamentu nátlak odmieta.

MEGAŠKANDÁL Nicholsonová usvedčená z
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Nechutné a neprijateľné

Podpredseda parlamentu Hrnčiar si nedával včera servítku pred ústa. "Podpredsedníčka parlamentu škaredo zavádza ľudí, ak nemám rovno povedať, že klame. A zaťahovanie päťdňového synčeka do politiky je pre mňa ako pre otca nechutné a neprijateľné. To čo sa dnes udialo bol zo strany Richarda Sulíka a Lucie Nicholsonovej vopred pripravený a zinscenovaný marketingový ťah. Odporné. Sorry," myslí si Hrnčiar.

Jakub prišiel na svet minulú štvrtok
Zobraziť galériu (7)
Jakub prišiel na svet minulú štvrtok  (Zdroj: FB / Lucia Nicholsonova)

Nicholsonová celú situáciu vidí úplne inak. Podľa nej sa jej vyhrážajú, že ak nebude pracovať tesne po pôrode, vyhodia ju. "Minulý týždeň sa mi tí, ktorí sa tvária na gentlemanov na čele s A. Dankom vyhrážali, že ak nebudem plniť svoje povinnosti bezprostredne po pôrode, dajú ma odvolať a vymeniť. Potom mi naplánovali služby v parlamente od dnešného dňa. Keď to písali, boli presvedčení, že zlyhám. Mala som im dať zámienku?", bráni sa.

Dnes sa posťažovala, že vedenie kancelárie parlamentu ju žiada doplniť si ďalších 5 hodín vedenia schôdze do rozpisu. To ju opäť rozčúlilo. Keďže ale nechce dať zámienku, aby ju vyhodili, musí aj po pôrode pracovať. Nicholsonová pritom napísala, že sama sa hnať do parlamentu nebude. „Naozaj si všetci myslíte, že ma baví 5 dní po pôrode s niťou na bruchu navliecť sa do šiat, ktoré sú mi malé a ísť šaškovať do parlamentu?“

Vytĺka politický kapitál

Konanie Nicholsonovej sa nepáči ani podpredsedovi parlamentu Martinovi Glváčovi. "Pani podpredsedníčka Nicholsonová chcela hneď po pôrode nastúpiť do práce, potom nechcela, potom chcela. Bez urážky, ale takto nemôže fungovať parlament, nech sa najskôr rozhodne. Všetci sme jej ešte pred pôrodom povedali, že jej pomôžeme a vyjdeme v ústrety, no ona sa v tak citlivej veci, akou je materstvo, rozhodla vytĺkať politický kapitál. Toto naozaj nie je o tom, že štyria muži sa spojili proti jednej žene, ako sa to pani Nicholsonová snaží podsúvať verejnosti," povedal pre Topky Glváč.

MEGAŠKANDÁL Nicholsonová usvedčená z
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Je to unikát

K sporu o rozpis služieb zaujal politológ nerozhodné stanovisko. „Jeden tvrdí jedno, druhý druhé,“ povedal pre Topky Ján Baránek. S rozhodnutím poslankyne brať dieťa tesne po pôrode do práce, však zásadne nesúhlasí. „Nemyslím si, že šesť dní po pôrode by mala ísť žena do práce. To je zlé. Normálna žena šesť dní po pôrode nemôže ísť do práce. To je unikát, o tom som ešte ani nepočul,“ zareagoval analytik. Podľa neho si veľa matiek nemôže svoje malé deti brať do práce. „Keby to bolo pol roka, ale takto tesne po pôrode. Koľko žien si môže zobrať dieťa do práce? Poslankyne by mali byť aj vzorom,“ pýta sa politológ

Viac o téme: Andrej DankoAndrej HrnčiarLucia Ďuriš-Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu