Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajti zadržali najhľadanejšieho Slováka: Z opekačky sa Čonty pobral do chladnej cely

Zsolt Nagy
Zsolt Nagy (Zdroj: Foto: eumostwanted.eu)

BRATISLAVA - Jedného z najhľadanejších mužov Slovenska zadržali elitní policajti v pondelok v noci. Zsolt Nagy prezývaný Čonty je považovaný za popredného člena gangu sátorovcov, ktorý bol činný v Dunajskej Strede, polícia mu pripisuje niekoľko brutálnych vrážd.

Zsolt Nagy figuroval na zozname najhľadanejších zločincov sveta. Bol považovaný za pravú ruku zavraždeného bossa dunajskostredského podsvetia Ľudovíta Sátora. Gang mal stáť za brutálnou popravou pápayovcov v dunajskostredskom bare Fontána v roku 1999. Polícia pripisuje Čontymu niekoľko vrážd, najnovšie aj popravu dvoch doteraz nestotožnených osôb, ktorých telá kriminalisti vykopali pri rozsiahlej akcii v Dunajskej Strede v máji tohto roku.   


Prečítajte si aj:

FOTO Osem mužov obvinili z mafiánskych vrážd: Brutálne metódy, obeť pomletá v mlynčeku na mäso 


"Dňa 15.08.2016 príslušníci Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru v súčinnosti s príslušníkmi Útvaru osobitného určenia a Pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave zatkli hľadanú osobu Zsolt N.," informoval hovorca Prezídia policajného zboru Martin Wäldl a doplnil: "Osoba bola na úteku od vykonania realizácie akcie s krycím názvom "Mlynček“, počas ktorej bolo zadržaných 10 osôb."  Čonty sa ale až doteraz ukrýval. Elitní policajti ho zadržali v pondelok neskoro večer v lesnom poraste medzi obcami Ohrady a Horné Mýta v okrese Dunajská Streda. Zadržaný muž mal pri sebe zbraň, ktorú ale nestihol použiť.

"Osoba je stíhaná za obzvlášť závažné zločiny úkladných vrážd, založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny a iné," doplnil Wäldl. Vyšetrovateľ spracoval pre prokurátora podnet na podanie návrhu na vzatie Čontyho do väzby. "Sudca Špecializovaného trestného súdu sa s návrhom prokurátora stotožnil a Z.N. poslal do väzby. Dôvodom väzby je obava z možného úteku, ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti. Obvinený podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. Rozhodnutie je neprávoplatné," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. 

 

Viac o téme: Zsolt NagyCsontiČonty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu