Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kremnica vyhlásila mimoriadnu situáciu: Krízový stav rieši aj minister Brecely

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KREMNICA - Po zasadnutí krízového štábu dnes popoludní primátor Kremnice Alexander Ferenčík vydal príkaz na vyhlásenie mimoriadnej situácie.

Dôvodom je poškodená cesta 1/56 pri Kremnických Baniach na hlavnom ťahu z Kremnice do Martina, ktorú 31. júla podmyl prívalový dážď. Príkaz podnietili vyhlásenia jednotlivých zložiek integrovaného záchranného systému. „Nastalo obdobie ohrozenia, ktoré vedie k vzniku udalostí ohrozujúcich život, zdravie a majetok občanov a životného prostredia,“ uvádza sa v príkaze. Mimoriadna situácia platí od dnes na celom území mesta.

Doprava je až do odvolania odklonená. Do Martina sa vodiči osobných vozidiel dostanú len cez obec Krahule. Nákladné vozidlá musia úsek obchádzať cez Malý Šturec alebo Donovaly. Vedenie mesta Kremnica stále intenzívne rokuje so Slovenskou správou ciest, s ministerstvom dopravy a s ďalšími orgánmi.

Podľa vyjadrenia primátora sa snažia problém riešiť nielen krátkodobo, ale aby riešenie bolo trvalé, lepšie ako predtým a k spokojnosti všetkých. Kritický úsek si 2. augusta prezrel aj minister dopravy Roman Brecely. „Tým, že ide o krízovú situáciu, beriem si tento stav na zodpovednosť a patronát nad sprístupnením tejto časti poškodenej komunikácie v čo najkratšom čase,“ vyhlásil vtedy minister. 

Viac o téme: CestaKremnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu