Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Exprezident Gašparovič prehovoril o rakovine: Šokujúce detaily, rodine to tajil!

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Bývalý slovenský prezident Ivan Gašparovič takmer dva roky zápasí s rakovinou hrubého čreva. Napísal to denník Nový čas, ktorému sedemdesiatpäťročný Gašparovič povedal, že podstupuje chemoterapiu.

"Zdá sa mi navonok, že to ide všetko dobre. Aj v súčasnosti som stále pod chemoterapiou, bude to trvať ešte mesiac. Výsledky ukazujú, že som na dobrej ceste vyliečiť sa," uviedol Gašparovič, ktorý bol hlavou slovenského štátu v rokoch 2004 až 2014. Exprezident vlani aj tento rok podstúpil operácie v bratislavskom onkologickom ústave, zdravotné ťažkosti vtedy nekomentoval.
 
Gašparovič vyhlásil, že o svojej chorobe mal informácie už pred minuloročnou júnovú hospitalizáciou. "Vedel som to niekedy v novembri, ale nechcel som kaziť sviatky rodine, tak som to priznal až v januári. Išiel sme na chemoterapiu, na ožarovanie a hneď ma chceli operovať, ale vtedy som to odmietol, pretože to plánovali na apríl alebo máj. Povedal som im, že musím ísť na majstrovstvá sveta v hokeji, tak ma operovali až 1. júna," povedal Gašparovič, ktorý je známy tým, že ako divák navštevuje hokejové stretnutia.
Viac o téme: RakovinaIvan Gašparovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu