Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Tragédia, z ktorej puká srdce: Terka (†12) na FOTO nešťastne spadla do jazera, márny boj o život!

 Terezka Zobraziť galériu (5)
Terezka (Zdroj: Foto: Facebook)

ČERVENÝ KLÁŠTOR - Neuveriteľná tragédia sa stala včera v okrese Kežmarok. V rybníku pri Červenom Kláštore sa utopila 12-ročná Terezka. Dievčatko vytiahli a záchranári sa ho usilovali desiatky minút oživiť, žiaľ, bezúspešne. Nevinný anjelik je už v nebi, milujúci otecko skolaboval.

Nešťastie sa stalo v utorok podvečer. Za doposiaľ neobjasnených okolností Terezka spadla do rybníka a utopila sa. Celý incident podľa všetkého videla suseda, ktorá zalarmovala záchranné zložky. Bezprostredne po ohlásení zasahovali privolaní záchranári. "Dievčatku vyrazili okamžite na pomoc dve posádky, záchranári sa ho snažili oživovať takmer 45 minút, žiaľ, bezúspešne," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. 

Do úvahy pripadá niekoľko verzií nešťastia. Jedna hovorí o tom, že Terezka si sadla na lavičku, ktorá sa pod ňou prepadla a pošmykla sa do vody, druhá o tom, že dievčatko do rybníka spadlo. 


Prečítajte si aj:

Tragédia zasiahla celé Poľsko: Fatálna chyba zdravotnej sestry, dievčatko (†3 mes.) zomrelo 


Terezka pochádzala z obce Lechnica. Žila v slušnej, skromnej, no najmä milujúcej rodine. Najbližší, priatelia a známi sa z obrovského nešťastia nedokážu spamätať. Podľa susedov znáša otecko odchod dcérky na druhý svet veľmi ťažko, povráva sa, že skončil v opatere lekárov na psychiatrii.

Tragédia, z ktorej puká
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)
 

Terezka bola milým a šikovným dievčatkom, ktoré milovalo futbal. Len pred niekoľkými dňami zverejnila svoju fotku s popisom: "Zavri oči a hraj futbal v mysli. Vybehni na ihrisko a ukáž srdce," napísala.  

Tragédia, z ktorej puká
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Tragédia, z ktorej puká
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Na sociálnej sieti už zverejňujú jej známi srdcervúce odkazy a kondolencie, tragédii nemôžu uveriť. "Teress moja, budeš mi veľmi chýbať. Mám ťa veľmi rada. Nikdy na teba nezabudnem. Ostaneš vždy v mojom srdci. Odpočívaj v pokoji," napísala jej kamarátka Nika. 

Tragédia, z ktorej puká
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

"Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Spišská Stará Ves  začal trestné stíhanie  pre prečin usmrtenia," informovala hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová a doplnila, že na stanovenie presnej príčiny smrti nariadil obhlidajúci lekár vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu.  

 

Viac o téme: TragédiaSmrťDievčatkoUtopenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu