Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Blízky vzťah Figeľa a Žembovej tajili v strane rok: Po odhalení takto zachraňoval manželstvo

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – Obaja tvrdia, že je to výmysel, hovoria o podlom útoku a komplote. Topky však odhalili nové skutočnosti o tom, že nadštandardný vzťah Jána Figeľa (56) a Natálie Žembovej (40) nie je iba príbeh z ríše fantázie. Na povrch totiž vyplávali nové fakty. Viacerí členovia strany nám pod prísľubom anonymity potvrdili, že škandál sa v strane tutlal rok. Navyše o škandále vedela vraj aj manželka Mária. Práve preto si ju mesiac po chúlostivej komunikácii predseda KDH musel udobrovať.

Topky.sk  majú v redakcii k dispozícii originál mailu, ktorý vlani v apríli prebehol medzi mailovými adresami Žembovej a Figeľa. Tí však neboli jediní, ktorí si pikantnú poštu čítali. Prvá sprava totiž bola pracovného charakteru  a bola zaslaná na viaceré mailové adresy ostaných členov hnutia. Zásadná chyba však prišla až potom, keď poslal Figeľ odpoveď so sprchou na všetkých a nie iba na Žembovú, ktorej ju adresoval.

Zapáčila sa Figeľovi
Zobraziť galériu (7)
Zapáčila sa Figeľovi  (Zdroj: SITA, Facebook)

Takto sa informácia o komunikácii dostala postupne von a začalo sa o tom nahlas hovoriť. Kontaktovali sme aj človeka z tohto zoznamu, ktorý nám potvrdil, že celá komunikácia skutočne prebehla v reálnom čase presne tak, ako sme aj zverejnili. Viacerí členovia strany sa vlani pýtali, čo sa deje. Šíreniu správy v zákulisí prispelo aj správanie predsedu, ktorý si na všetky akcie so sebou bral práve Žembovú. Zaujímavé je, ako do seba zapadli aj náhody, ktoré sa začali diať po internom úniku vrámci strany. Už v júni všetkých predseda prekvapil informáciou, že ide na dovolenku do Ríma.

Figeľ a Žembová odhalený prepis pikantnej komunikácie považujú za výmysel a útok proti nim. Figeľ hovorí o neprajníkoch v politike, ktorých zažil veľa. „To môže byť nejaký podvrh, lebo neprajníkov alebo oponentov môže byť priveľa.“

E-mailová komunikácia medzi Figeľom a Žembovou
Zobraziť galériu (7)
E-mailová komunikácia medzi Figeľom a Žembovou  (Zdroj: topky)

Do volieb sa dvojica spolu neváhala ukazovať na verejnosti. Podľa našich informácií chodili ich rodiny spolu na dovolenky, spolu sa ukazovali na služobných cestách a akciách. Raketový štart hovorkyne mal vyvrcholiť zvolením za poslankyňu, keďže sa rozhodla kandidovať na kandidátke hnutia KDH.

Manželku udobroval výletom do Ríma

Figeľa zrejme "žralo" svedomie a tak sa rozhodol, že svoju manželku zoberie na výlet do Ríma, aby si ju aspoň trochu udobril. Podľa Figeľovho vyjadrenia si išiel dobíjať baterky po náročných politických súbojoch. "Po náročnom období pri mojom odvolávaní v parlamente som si potreboval trochu oddýchnuť a načerpať sily. Zažil som veľa neférových útokov a osočovania od ficovcov. Boli snahou zakryť podvody pri Širokého Váhostave a pomstou za zrušenie predražených PPP kšeftov. Zmena prostredia a programu bola pre mňa vhodným relaxom a dobíjaním bateriek," povedal Figeľ.

Figeľ s manželkou Máriou
Zobraziť galériu (7)
Figeľ s manželkou Máriou  (Zdroj: webnoviny.sk)

No zrejme výlet do večného mesta sa neudial len tak. S najväčšou pravdepodobnosťou si týmto chcel u manželky vyžehliť „prúser“, o ktorom musela vedieť. Ako sám na margo výletu povedal, odniesol si z výletu hlboký zážitok z prechádzky po záhradách Vatikánu. „Hlboký zážitok si odnášam z dvojhodinovej prechádzky po záhradách Vatikánu,“ povedal Figeľ, ktorý musel veľmi silno premýšľať a udobrovať si svoju manželku.

Zo šéfa KDH vyslanec pre náboženstvo v Bruseli

Figeľ na zverejnené informácie reagoval prekvapene. Podľa neho za nimi stojí neprajník a spojenie so Žembovou okomentoval tým, že vzájomný vzťah označil za "rodinné priateľstvo". Po tom, čo sa KDH nedostalo v marcových voľbách do parlamentu, Figeľ z vedenia strany odstúpil. Dnes zastáva post vyslanca EÚ pre ochranu náboženskej slobody. S manželkou Máriou majú štyri deti, jedno z nich je adoptované.

Predseda KDH Ján Figeľ
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Z hovorkyne sestrička v nemocnici

Žembová teraz pracuje ako sestrička na traumatológii v nemocnici v Šali. Ako sme spomínali, raketovú kariéru v štruktúrach KDH mala zakončiť ako poslankyňa. V minulosti pôsobila ako mníška. Jej vzťah s manželom, s ktorým má tri deti, v súčasnosti krachuje a pravdepodobne vyvrcholí rozvodom.

Blízky vzťah Figeľa a
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA, Facebook)

Viac o téme: Ján FigeľKDHNatália Žembová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu