Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Davida (19) zasiahol na túre v Tatrách blesk: Zázrakom prežil, zachránila ho fenka Leika

David so svojou priateľkou a psíkom Zobraziť galériu (3)
David so svojou priateľkou a psíkom (Zdroj: Foto: Profimedia.sk)

POPRAD - Dávid (19) sa vybral so svojou priateľkou a psom na túru do Vysokých Tatier. Ako to však býva, krásne počasie sa razom zvrtlo a postretla ich silná búrka. Dávida a jeho fenku Leiku zasiahol blesk. Mladík skončil s poraneniami v nemocnici. Leika silnú ranu, žiaľ, neprežila, David teraz tvrdí, že mu zachránila život.

Mladý pár nemal dostatok času, aby sa ukryl, keď ich cestou zasiahla búrka. Blesk náhle trafil Davida a fenku Leiku, Davidovu priateľku tesne minul. "Cítil som bolesť v chrbte a nemohol som dýchať, vykašliaval som krv," opísal minúty hrôzy. Blesk udrel tak silno, že priateľka spadla na zem aj napriek tomu, že ju nezasiahol.

FOTO Davida (19) zasiahol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Profimedia.sk)


Prečítajte si aj:

FOTO Východ Slovenska zasiahli silné búrky: Popadané stromy a zničené strechy!


Davida previezli horskí záchranári vrtuľníkom do popradskej nemocnice. Jeho stav je stabilizovaný, ale stále vážny. Jeho verný psík zahynul na mieste. David tvrdí, že mu práve Leika zachránila život. Blesk sa totiž vo väčšej miere sústredil na ňu. "Mal som gumové topánky, ktoré tvorili hromozvod, ale môj úbohý pes mal všetky štyri labky na zemi," povedal. 

FOTO Davida (19) zasiahol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Profimedia.sk)

Zásah bleskom mu spálil vlasy na hlave a chlpy na končatinách. Popáleniny ostali aj na pokožke, najmä na krku, kde mal v čase zásahu retiazku. Mladík povedal, že je rád, že blesk zasiahol jeho a nie priateľku. Na otázku, či sa do hôr ešte vráti, odhodlane odpovedal: "Keď sa zotavím, idem čo najskôr späť do Tatier." 

Viac o téme: PesBleskDavidVysoké TatryPoprad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu