Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Srbsku zostali dve pacientky, jedna z nich prehovorila o desivom zážitku: VIDEO Teším sa domov!

Pani Helena sa už teší na Slovensko
Pani Helena sa už teší na Slovensko (Zdroj: TASR)

NIŠ - Na centrálnej klinike v srbskom meste Niš naďalej zostávajú hospitalizované dve pacientky, ktoré sa zranili počas utorkovej (21.6.) nehody autobusu pri návrate z dovolenky na gréckom ostrove Korfu. Informoval o tom Aleksandar Bogdanovič, primár na klinike chirurgie Centrálnej kliniky Niš.

Pani Helena z okresu Trebišov momentálne leží na oddelení ortopédie a traumatológie. "Darí sa mi pomaličky, už mi je lepšie ako bolo. Mám kľúčnu kosť zlomenú, nohu aj hlavu zašitú," povedala.

Podľa jej slov v čase havárie sedela v treťom rade od prednej časti autobusa. "Ja si nič nepamätám, lebo som spala a zobudila som sa až tu v nemocnici. Neviem čo sa stalo," doplnila. Pani Helena sa spolu s ďalšími dovolenkármi vracala z gréckeho Korfu, kde strávili spolu 12 dní. So starostlivosťou srbských lekárov je spokojná. "Teším sa už na Slovensko," dodala.

Druhá, ťažšie zranená pacientka, je hospitalizovaná na oddelení chirurgie. Je však pri vedomí a môže komunikovať. "Ak sa dobre pamätám, priviezli k nám asi 10 ľudí, ale len táto pani bola ťažšie zranená. Utrpela viacero zranení, vrátane rezných rán od skla," opísal jej zdravotný stav Aleksandar Bogdanovič.

Pri utorkovej nehode autobusu pri srbskom meste Niš zomrelo päť dovolenkárov a viacero ľudí bolo zranených.

Väčšina z nich však už v utorok odletela domov slovenským vládnym špeciálom. V srbskej nemocnici tak ostávajú hospitalizované ešte dve ženy, ich prevoz na Slovensko sa očakáva v najbližších dňoch.

Viac o téme: HaváriaAutobusSrbskoNišAleksandar Bogdanovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu