Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Mierny pokles: Dávky v nezamestnanosti boli v máji vyplatené 31-tisícom osobám

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa vyplatila minulý mesiac dávku v nezamestnanosti takmer 34,1 tisíc osobám. V porovnaní s aprílom tohto roka ide o pokles o 495 osôb. Medziročne sa počet poberateľov nezamestnaneckej dávky v máji zvýšil o 272 ľudí.

Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnila Sociálna poisťovňa. Rozpočet poisťovne na rok 2016 pritom počíta s tým, že v tomto roku by malo nezamestnaneckú dávku dostávať priemerne mesačne 31,2 tisíc nezamestnaných.

Na dávku v nezamestnanosti majú nárok tí nezamestnaní, ktorí boli poistení v nezamestnanosti najmenej dva roky v posledných troch rokoch. Dávka v nezamestnanosti dosahuje 50 % z hrubého príjmu poistenca. Výška dávky sa určuje z hrubých príjmov dosahovaných v období dvoch rokov pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie. 

Maximálna výška dávky v nezamestnanosti za mesiac, ktorý má 31 dní, od začiatku júla tohto roka stúpne o 25,50 eura na 900 eur. Pri 30-dňovom mesiaci najvyššia suma dávky v nezamestnanosti od budúceho mesiaca vzrastie o 24,70 eura na 871 eur.

Viac o téme: Sociálna poisťovňaNezamestnanecké dávky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu